Преди дни бяха раздадени ежегодните европейски награди AHEAD, които оценяват гостоприемството и дизайна на нови места за настаняване на континента. И тазгодишният победител в категория хотели вече е ясен.

Palazzo Daniele е хотел, който отваря врати в центъра на село Галяно дел Капо, Пулия през пролетта.

Той има на разположение само девет стаи, което го прави бутиков. А още по-специален е поради факта, че се намира в 158-годишна сграда.

Снимка 454310

Източник: Facebook / Palazzo Daniele

Пълната промяна, която претърпява сградата, е с идеята да се върне облика от създаването й преди повече от век и половина. Известният местен архитект Доменико Малинконико решава имението в неокласически стил. Днес той е възстановен от Габриеле Салини и Франческо Петручи.

Снимка 454312

Източник: Facebook / Palazzo Daniele

По стените личат пукнатините, които времето е оставило, а дизайнът е повече от минималистичен. Стаите са почти празни, но за сметка на това са доста просторни. Можем да наемем и апартамент от 200 квадрата, който е разположен на цяло крило с отделен достъп, три бани, три спални и трапезария.

Снимка 454305

Източник: Facebook / Palazzo Daniele

Цветовете по стените, височината на таваните и детайлите по тях обаче са достатъчен акцент. Фокусът е върху материалите и текстурите. Възстановени са стенописите и мозаичните настилки, а картините и скулпторите са десетки, пише Design Hotels.

Снимка 454309

Източник: Facebook / Palazzo Daniele

От журито са категорични, че с влизането в Palazzo Daniele сякаш влизаш в един изцяло различен свят. Вътрешният двор, гледката към природата, басейнът, СПА центърът и кафето в оранжерията са част екстрите, които придават отличителния чар на хотела.

Снимка 454307

Източник: Facebook / Palazzo Daniele

Имаме възможност и за организиран риболов или частни уроци как да правим паста с най-добрата моцарела в региона, а след това можем да си организираме семейства вечеря на двора.

Снимка 454308

Източник: Facebook / Palazzo Daniele

Така Palazzo Daniele се превръща в идеалното място за всички, които обичат лукса, но не на огромните петзвездни хотели, а предпочитат да е съчетан с гостоприемство, история и изкуство.

Som Dona Hotel - първият хотел в Испания, забранен за мъже

Хотелът, забранен за мъже

Женско царство

Цените започват от 266 евро за двойна стая и стигат до над 1000 за огромния апартамент.