Ако човек следи иновациите в грижата за косата, вероятно е запознат с последните тенденции, базирани на храните. При това на онези храни, които са част нашето ежедневие. Какъвто е оризът - и по-точно оризовата вода.

Стрес, недостиг на вещества, стилизиране - как да се справим с изтъняване и загубата на коса

Как да се справим с изтънялата и падаща коса

Грижите са комплексни

Оказва се, че нишестеният разтвор е изключително добро средство за косата и действа отлично срещу нейната загуба, както и за възстановяване на блясъка и жизнеността ѝ.

И най-хубавата част от всичко: трансформацията на косата може да се осъществи с ежедневни неща от кухнята, при това при нулеви разходи.

Как действа

Да полеем косата си с оризова вода е полезно, тъй като това е протеиново лечение, което прониква дълбоко и възстановява отвътре навън. Косата се състои предимно от кератинов протеин, а оризовата вода може да помогне за попълване на всичко, което се губи с времето. И така косата да стане по-сияеща, плътна и устойчива.

Снимка 568561

Източник: iStock

Освен протеиновите свойства, оризовата вода е пълна с хранителни вещества като аминокиселини, витамини B, C и E, минерали и антиоксиданти. Всички те подхранват скалпа и правят косъма по-гладък и дълъг. Оризовото нишесте действа като уплътнител върху космените фоликули, предотвратявайки начупването и накъсването, а така насърчава и растежа.

Направи си сам

Или използваме вода, останала от варене на ориза, или го накисваме за една нощ. Препоръчително е да се използва съотношение една част ориз към две части вода.

Снимка 568560

Източник: iStock

След като измием косата с шампоан и я подсушим леко, може да я полеем с отварата - от скалпа до краищата. Добре е да останем така около 10 минути, преди да изплакнем. Процедурата може да се прави веднъж на една или две седмици, но не по-често.

Универсален боец

Типът коса принципно няма значение. Повишено внимание единствено трябва да имат хората с по-тънка коса, тъй като протеините могат доведат до нежелано утежняване, съветват от Prevention.

Снимка 568558

Източник: iStock

Оризовата вода е особено полезна и ефективна за третирани и боядисвани коси. Затова тези, които искат да върнат гривата си към живот, със сигурност могат да се възползват от нейните ползи.