Ако изключим вариациите в скоростта на мобилен интернет, специфични за всеки доставчик, скоростта, която достигат повечето водещи смартфони е доста висока и е трудно да забележим разлики между отделните модели. 

Google Pixel 7, Pixel 7 Pro и всичко за новите смартфони

Google Pixel 7 и 7 Pro идват с малки, но значими промени и нов Tensor чип

Цените остават същите

Затова обаче има агенции и компании, които провеждат детайлни тестове с всеки модел, за да установят кой е с най-бързия интернет. 

В есента на миналата година този приз бе грабнат от новоизлезлия iPhone 14 Pro Max, но скорошно изследване на Ookla показва, че короната вече принадлежи на друг. 

Снимка 592146

Източник: lifestyle.bg

Според агенцията телефонът с най-бърз интернет на пазара в момента е Samsung Galaxy Z Fold 4 със средни скорости на сваляне от 147.25 Mbps и на качване от 13.95 Mbps. 

Флагманът на Apple не е и на второто място, тъй като то е заето от Pixel 7 Pro със средна скорост на теглене от 137.11 Mbps, докато при него скоростта на качване е по-висока от тази на Fold и възлиза на 15.53 Mbps. 

На трето и четвърто място са респективно iPhone 14 Pro Max и 14 Pro със съответно 133.84 Mbps и 130.14 Mbps скорост на качване, и около 15.5 Mbps скорост на качване и при двата модела. 

Снимка 590430

Източник: iStock

Петото място отново е заето от модел на Samsung, като този път това е Galaxy S22 Ultra, който е с доста по-ниски резултати от водещите в класацията - 124.83 Mbps при сваляне и 12.60 Mbps при качване. 

Starlink, SpaceX и как космическият интернет ще бъде достъпен и за смартфон

Кога ще имаме интернета на Starlink и смартфоните

Космически интернет в джоба

От Ookla са установили, че всъщност средната скорост за всички модели на Samsung е най-високата на пазара и е 79.43 Mbps, докато Apple е на второ място със средна скорост между всички модели iPhone от 72.62 Mbps.