Неслучайно наричат колекционерските предмети "емоционални активи" и "съкровища". Те притежават особена притегателна сила и колекционерите рядко успяват да устоят на чара им. А броят на заможните хора, които влагат богатството си в ценни антики, произведения на изкуството, класически автомобили, часовници и какво ли още не, въобще не е малък.

Маратонките и някои от най-скъпите модели, които се продават

Защо някои маратонки струват цяло състояние

Кои 10 модела са блянa на колекционерите

Колкото и егоистично да звучи, всичко това може да работи за нас. Един вид, да спечелим от страстта на другите. А може да го направим от един напълно обикновен предмет днес, който утре (тоест в бъдеще) би могъл да има колекционерска стойност. 

Очевидно Style Mania вече са помислили добре по този въпрос, защото ни дават точно седем конкретни идеи.

Съвременно изкуство

Снимка 591139

Източник: iStock

Инвестирането в изкуство не е нещо ново, но като че ли е често забравяно. А само едно произведение на уличното изкуство може в бъдеще, но и за кратко време, да стане търсено от колекционери и да струва цяло състояние. Добър подход е да търсим творби на изгряващи артисти. Да купуваме възможно най-много от тях и просто да чакаме момента, когато придобивките ни ще са се превърнали в рядка и скъпа находка.

Играчки

Снимка 591140

Източник: iStock

Точно както играчките отпреди 50 години струват много повече сега, след половин век ще се случи същото и с тези, произведени днес. Уловката тук е, че е необходимо да имат по-специални характеристики и да не са масово производство.

Марки

Снимка 591141

Източник: iStock

Стойността на марките винаги е била много висока, но за да получим щедра сума за тях, трябва да ги поддържаме в добро състояние. Една запазена марка може да струва цяло състояние, дори ако първоначално платим за нея жълти стотинки.

Чанти

Снимка 591142

Източник: iStock

Едновременно просто и много хитро - докато се разхождаме навън, защо да не се отбием в някой битпазар. Често там може да намерим ръчно изработени чанти и такива, които дори вече не се произвеждат. А точно за такива един колекционер е склонен да даде цяло богатство.

Порцелан

Снимка 591143

Източник: iStock

Инвестирането в китайски порцелан е страхотна идея, като се има предвид голямото търсене от китайски купувачи и желанието им да си върнат културното наследство.

Журналистически снимки

Снимка 591144

Източник: iStock

Винаги е имало и винаги ще има особен интерес към снимки, предназначени за вестниците и списанията, излизали на хартия - много от тях сами по себе си са уникални. Добре е да търсим такива на световноизвестни личности, редки природни явления, паметни събития - хванати, разбира се, в точния момент.

Brzrkr, Киану Рийвс и какво се случва с анимирания сериал на актьора

Какво се случва с комикса на Киану Рийвс

Ето какво знаем

Комикси

Снимка 591145

Източник: iStock

Ако имаме дори само първото издание от комиксова поредица - вече сме богати. В магазините може и да виждаме най-новите им броеве, но малко от нас са държали в ръцете си част от първия им тираж. А нищо не е по-ценно от това и много колекционери биха дали всичко, само за да попълнят своята колекция от рисувани истории.