Черно, тъмносиньо, сиво, бежово - обичайно това се приемат за неутралните цветове, които да дадат база на тоалета. В света на модата обаче има още един десен и това е леопардовия принт.

5 задължителни цвята в гардероба за есен 2024

5 задължителни цвята в гардероба за есен 2024

За повече настроение в мрачните дни

Може да звучи шокиращ за мнозина, но е факт, че този на пръв поглед ексцентричен десен се съчетава лесно с почти всичко - от джинси и маратонки до елегантни костюми и вечерни рокли. Освен това е любим на Кейт Мос, а тя вече няколко десетилетия е сред най-елегантно облечените жени в света.

Анималистичният принт присъства в доста от есенно-зимните колекции на големи и популярни брандове като Prada, Ganni, Chloe. Не отсъства и от актуалните предложения на масови марки като Zara и Reserved.

Общото правило е, че каквото да изберем в този десен, няма да сбъркаме. Още в края на лятото дамите във Франция и Италия заложиха на обувки балеринки в леопардов десен, които са популярна алтернатива на есенните мокасини.

Тренчкот и палто с животинския принт винаги ще са актуални, а най-новото допълнение са джинси в този десен. Те ни дават възможност да избягаме от скучната им класическа версия и да ги направим център на тоалета си.

И ако всички тези тенденции не говорят достатъчно, ето и статистически данни - между юли и август тази година търсенията с термин "леопардов принт" в платформата за мода Lyst са се покачили с 99 %, пишат Guardian.