Може да ни е тъжно, че лятото си отиде отново сякаш неусетно, но и есента има своя чар. И не говорим само за уютните вечери вкъщи, но и за възможността да се развихрим с облеклото. По-ниските температури са наложителна причина да заложим на дрехите на слоеве и да си гарантираме комфорт и навън, и вътре. А с малко повече въображение може да създадем ефектни визии, като винаги се стремим да подбираме и комбинираме правилно както материи, така и цветове.

Бургундско - цветът на есен 2024

Бургундско - цветът на есен 2024

Ето как да носим актуалния нюанс

Със сигурност се нуждаем и от малко повече цвят през не толкова слънчевите есенни дни, затова и обръщаме поглед към тенденциите за сезона при цветовете в гардероба и си харесваме пет, на които ще заложим за визиите си през следващите месеци. И, разбира се, ще ги съчетаваме умело с основни цветове като черно и бяло.

Зелено

Може да го смятаме като цвета на пролетта, но по-тъмните и пастелни тонове са точно като за есента. Затова се зареждаме поне с едно "войнишко сако", а ако това просто не е нашият цвят, може да го вмъкнем в тоалета си под формата на аксесоар - шал или шапка.

Снимка 684642

Източник: iStock

Сиво

Е, колкото и да искаме да избягаме от сивото в небето и с мислите си понякога, то се повява и сред модните тенденции. А най-важна е нагласата, с която ще подходим към него - тя ще го направи да изглежда или скучно, или като точно попадение, когато е съчетано с правилните аксесоари. Можем да заложим на него за палто или тренчкот, както и за рокля или пола - почти универсални са и лесни за съчетаване.

Синьо

И този цвят свързваме по-скоро с друг сезон - лятото, но смело можем да заложим на него и след като сме се сбогували с морските приключения. Особено модерни са по-светлите тонове на синьото, а основното им предимство е, че се съчетават идеално с дънки за една спортно-елегантна визия.

Снимка 684641

Източник: iStock

Бежово

Любим избор както за есента, така и за останалите сезони. Нежните, пастелни нюд нюанси не само са елегантни и класически, но и с тях ще сме в тон с окраските на природата. Кафявото палто е един от задължителни елементи на есенния гардероб, а с рокли и пуловери в същата гама ще се чувствам комфортно и уютно, пише Marie Claire.

5-те типа джинси, които ще са актуални през тази есен

5-те типа джинси, които ще са актуални през тази есен

Няколко добре познати модела + един неочакван

Розово

Ако сме фенове на по-цветните тоалети и ги носим независимо от сезона, то тогава нямаме проблем да излезем с розово палто в дъждовен ден - със сигурност ще станем център на внимание. Този по-смел цвят изисква и нашето внимание с какво го съчетаваме и по-скоро може да го запазим като силен коз за някой по-специален случай, когато да облечен розовата си рокля под сивото палто например.