Докато някои руски инфлуенсъри си купуват Lamborghini Urus само за да го унищожават в името на "добрата" реклама, ние очакваме с нетърпение да разберем какво крие бъдещето за модела.

Михаил Литвин, Lamborghini Urus и защо руснакът унищожи автомобила

Руснакът, който унищожи новото си Lamborghini Urus

Какво ли не измислят хората

Оказва се, че то ще е бляскаво и свързано с електричеството. Изпълнителният директор на Lamborghini - Стефан Винкелман, казва, че новата генерация на Lamborghini Urus SUV ще види бял свят през 2029 г. и ще бъде изцяло електрическа.

Естествено, не разкрива повече подробности около автомобила, защото е прекалено рано, но пък дава ключови насоки за бъдещето на настоящия модел.

Винкелман казва, че плановете са през 2024 г. Lamborghini Urus да започне да се произвежда като хибрид. Като очакванията са бъде plug-in хибрид. Тези твърдения са поредното доказателство, че бъдещето на италианските спортни автомобили със сигурност ще бъде обвързано с електричеството.

BMW XM, хибридната сила и защо Lamborghini Urus има от какво да се притеснява

Има ли защо Lamborghini Urus да се притеснява от новото BMW XM

Разточителен лукс, два електромотора и поне 644 к.с.

От Road & Track припомнят, че през 2028 г. на пазара трябва да се появи първият изцяло електрически автомобил на Lamborghini. През следващите четири години пък ще бъдат похарчени 1.8 милиарда долара, за да бъдат електрифицирани всички настоящи модели на марката.