В началото на пандемията от коронавирус хората се опитваха да предвидят какъв ефект ще има тя върху връзките. От една страна се говореше за скок на разводите, а от друга - за бейби бум след девет месеца.

Половин година след началото на пандемията, можем реално да видим какъв е ефектът ѝ върху двойките.

Проучване, проведено от OnePoll от името на Туристическите власти на Аруба, дава интересни отговори на въпроса. Почти половината от запитаните американци признават, че съхраняването на искрата по време на пандемията е предизвикателство, но в същото време 67% от тях установяват, че пандемията ги е сближила с партньора.

Снимка 498008

Източник: iStock

Един от най-големите минуси за двойките по време на пандемията е невъзможността да пътуват и да се радват на нови преживявания заедно. 60% от запитаните споделят, че връзката им страда, когато не могат да излизат навън и да имат нови преживявания с партньора си на различни места.

Но тази ситуация пък е принудила двойките да станат по-креативни, за да поддържат искрата жива, и точно това е сближило толкова много партньори. Проучването е установило, че 42% от двойките планират у дома „среща на вечеря“, а 40% са започнали да тренират заедно.

Снимка 498015

Източник: iStock

„Тази година видях драстично увеличаване на двойките, търсещи терапия, за да работят върху чувствата, породени от пандемията, и промените във връзката им. В по-голямата си част партньорите са или по-силни от всякога, или са на ръба на скъсването", казва пред South West News Service Холи Ричмънд, доктор по медицина.  

Пандемията от коронавирус е уникално препятствие за двойките навсякъде. Но тези, които са работили, за да поддържат страстта, са установили, че това препятствие всъщност е укрепило връзката им, пише Best Life.