Лятото е съвсем близо и освен за визиите в гардероба си, трябва да помислим и за грима, с който ще ги завършим. Затова събрахме най-актуалните тенденции за топлите месеци, сред които със сигурност ще намерим нещо по вкуса си.

Бижута, тенденции и това ли ще виждаме навсякъде през 2023 г.

Бижутата, които ще виждаме навсякъде през 2023 г.

Определено ще са доста забележими

Свежа, блестяща кожа

Тя е актуална винаги, но особено през лятото - сезонът на малкото грим и големите забавления. За да подчертаем естествения блясък на кожата си може да използваме хайлайтър или балсам, който да разнесем по носа и скулите си.

Грим без грим

Красивата и здрава кожа е задължителна за друга все така хитова тенденция. Това е гримът, който не се набива на очи, а само подчертава красотата на лицето - оформени вежди и мигли, малко хайлайтър и руж, малко блясък върху устните е всичко, от което се нуждаем. И да не забравим най-важното - перфектното контуриране, което си е висш пилотаж.

Снимка 619725

Източник: iStock

Облачна кожа

Ако се притесняваме от неприятното лъщене през лятото, то лекото матово покритие е нашето спасение. Важното е да не преминаваме границата и да стои естествено. Затова е добре да заложим на матираща основа зa грим, върху която да нанесем останалите си любими грим продукти, а не да завършваме с купища пудра.

Код червено

Ако сме фенове на тази класика в грима, смело може да заложим на нея през топлите месеци. Само ако е червило, нека да е с устойчива на жегите формула, за да избегнем неприятните изненади. Кораловите нюанси също са на почит, защото и те си отиват с бронзовия загар.

За по-смелите са червените сенки и очни линии или пък по-забележимият руж. Важно правило е да заложим само на един червен акцент, за да не заприличаме по-скоро на клоун.

Снимка 619726

Източник: iStock

Пастели около очите

Това е тенденция, която идва от TikTok. Ако сме от по-смелите експериментатори, може да заложим на жълто, зелено или лилаво в пастелните им нюанси, което да нанесем и като очна линия, и във водната линия на долния клепач за едно по-дръзко подчертаване на погледа.

Малката русалка

Черпим вдъхновение от филма, който предизвика толкова много коментари напоследък. За по-дръзка лятна визия може да изберем холограмни сенки за очи и пигменти в променящи се цветове, които да нанесем върху кожата на лицето.

Дженифър Лопес без грим - тайните за сияйната кожа на изпълнителката

Как изглежда Дженифър Лопес без грим

Певицата разкрива тайните на сияйната си кожа

Скули

Това лято те са на почит и е добре да им дадем заслуженото. По-яркият розов руж е перфектно допълнение към лятната ни визия. Може да използваме и червило, което нанасяме в центъра на скулите и разнасяме внимателно. А за още по-бляскави скули матираме Т-зоната, на фона на които със сигурност ще изпъкнат, предава Bustle.