В последно време стана много популярно хора да купуват товарни бусови и дори стари камиони, които собственоръчно да превръщат в кемпери, поне ако съдим по стотиците видеа в YouTube. Хубавото в проекти като тези е, че човек може сам да предвиди всички функционалности, на които държи, без да се съобразява с предварително заложеното от производителя.

Освен това, на финала крайната цена е доста по-ниска. Но докато при повечето трансформации крайните резултати си приличат един на друг, от време на време се появява нещо истински различно.

Като например уникалният кемпер на сноубордиста Майк Басич, с който можем да посрещнем всеки катаклизъм и да се откъснем от мрежата. Поне за някакъв период от време.

Снимка 472529

Източник: Youtube / FLORB

За основа Басич използва японската камионетка Mitsubishi Fuso. Върху неговото шаси се е развихрил и е изградил метална конструкция със соларни панели на покрива и товарна платформа отзад, която може да вдигне цяло пиано, но се използва за моторната шейна на сноубордиста, която също се побира в интериора.

Има още вана, вградена в пода, печка на дърва, парно на газ, истинска кухня с луксозни механизми за плавно затваряне на чекмеджетата, подово отопление и учудващо голямо товарно пространство под пода.

Снимка 472528

Източник: Youtube / FLORB

Разбира се, обитателите разполагат с пълноразмерно легло за двама, маса за хранене, бойлер, телевизор, мивка със 160-литров резервоар за вода, хладилник и какво ли не още.

Кухнята, която се намира в отсрещния край на голямата "веранда", се изтегля настрани, за да увеличи вътрешното пространство. Вместо да облицова тавана на изтеглящата се част с дърво, Басич е използвал прозрачен плексиглас, което позволява на много естествена светлина да влиза в интериора.

Снимка 472525

Източник: Youtube / FLORB

Хубавото на този кемпер е, че разполага с всичко необходимо, но същевременно не е луксозен и прекален, като много от другите подобни проекти. Сноубордистът не се е изхвърлил с ненужни функции, а вместо това се е постарал да е възможно най-независим от "мрежата" - използвайки печка на дърва и соларни панели. Твърди се, че всичко това е абсолютно водонепропускливо, а ние се чудим колко ли бързо се движи, имайки предвид теглото.