Често в ежедневието не ни остава време да потърсим специалист, който професионално да се погрижи за външния ни вид. Много хора се разкрасяват в домашни условия.

Използването на домашни уреди за красота е вариант, който е по-евтин и ви дава възможност да не се съобразявате с вашето работно време или това на професионалния козметик.

Какви стоки са подходящи за домашни разкрасителни процедури

Когато избирате домашни уреди за красота, задължително се доверявайте на продукти от отбрани марки. Това ще ви гарантира качество, липса на странични ефекти или дискомфорт.

Специалистите от онлайн магазин Пазарувай лесно съветват да се запознаете и с наличните модели и видове, които да ползвате в домашна среда.

Преса за коса

Уредът е компактен, което го прави отлично решение за стилизиране на косата в домашни условия. Служи в различни ситуации и с различни цели - изправяне на косата, накъдряне или придаване на обем. Налични са няколко вида, които се определят основно от покритието на нагревателните плочи. Ето кои са те:

  • С керамична плоча - класически модел, добър проводник на топлина и бързо нагряващ;
  • С титаниева плоча - препоръчва се на дами с по-гъсти и непокорни коси. Нагрява се по-бързо от пресите с керамично покритие и поддържа постоянна температура за равномерен резултат;
  • С турмалинова плоча - подходяща е за ежедневна употреба. Премахва статичното електричество и прави косата по-гладка и блестяща.

Маша за коса

Този продукт също спада към компактните уреди. Съществува широко разнообразие от видове:

  • Титаниеви - загряват равномерно и бързо, достигат до най-високата температура и могат да накъдрят всеки тип коса;
  • Турмалинови - отрицателните йони, които изпускат, изглаждат кутикулата на косъма и елиминират цъфтежа. С употребата им косата изглежда гладка и лъскава;
  • Автоматични - лесни са за употреба и са отлично решение за ползване в домашни условия. Притежават функцията за автоматично завъртане на косата. С уреда си гарантирате дълготрайни къдрици.

Епилатори

Това са уреди за обезкосмяване от корена. Преди закупуване е важно да определите за коя зона от тялото си ще използвате продукта. Видовете епилатори, както и тяхната цена, се определят именно от този показател. Ето какво предлага пазарът:

  • Пружинни - притежават въртящ механизъм, който позволява на пружината да се огъва. Този вид е най-подходящ за лицево обезкосмяване;
  • С въртящ се диск - обезкосмяват чрез завъртане на металните дискове, а ефектът е подобен на пинсета. Центробежната сила, която създават въртящите се дискове, помага за изхвърляне на оскубаните косми;
  • Пинсетни епилатори - главата на този вид има връхчета върху движещите се плочи. Отскубват космите чрез тези връхчета.

Когато избирате епилатор, ще забележите, че има различни модели - за сухо и мокро обезкосмяване или само за сухо, споделят от pazaruvai-lesno.bg. По-високата цена на уреда предлага и повече функции, затова съветваме при възможност да изберете по-скъпоструващ продукт.