Тази година пролетта настъпи точно в 5:06 ч. сутринта на 20 март. За всеки, който има двор и градина обаче, пролетта е започнала още през януари. Навън може да вали сняг и температурите да са минусови, но ние вече планираме какво да разчистим първо навън, къде какво ще садим, как ще подновим пътечките и ще направим двора си място, където да прекарваме най-много време през топлите месеци.

И ура! Пролетта вече е тук - време е да вкараме плановете си в действие. Съвсем навреме, защото започва Пролетната супер седмица в Практикер, където може да открием хиляди предложения за дома и градината с до -50% отстъпка и десет безлихвени вноски за продукти над 200 лв. Избираме седем продукта, с които да постигнем мечтите си в градината.

Стъпка 1: Косенето

Какво ни е необходимо: Електрическа косачка Einhell GC-EM 1000/30

Снимка 658567

Източник: Практикер

Да окосиш двора е като да подготвиш платното, на което след това ще изрисуваш картината. Един съвет от нас: не бива да изпускаме времето за първото косене на пролетната трева, защото след това ще ни е доста по-трудно. С Einhell GC-EM 1000/30 няма да имаме проблем да окосим площ до 300 квадратни метра, а електромоторът с мощност 1000 W ни гарантира перфектна ливада и при по-гъста растителност. Косачката има тристепенно регулиране на височината на косене, както и 25-литров кош за трева.

Стъпка 2: Ревизия и поправка

Какво ни е необходимо: Акумулаторна безчеткова бормашина Bosch Professional GSR 185 Li

Снимка 658568

Източник: Практикер

Разхлабени болтове на навеса, разместени дъски на декинга на терасата, нови пейки за монтиране или други дребни задачки покрай повдигнатите лехи в градината. Пролетната ревизия на двора неминуемо показва належащи поправки, които ще се случат най-лесно, ако имаме под ръка машина като Bosch Professional GSR 185 Li. 18-волтовата му батерия го прави подходящ за всякакви дейности - от завиване на винтове до ползването му като бормашина. А безчетковият мотор го превръща в практически вечен инструмент, който всеки майстор - домашен или професионален, би се радвал да има под ръка.

Стъпка 3: Инсталиране на парник

Какво ни е необходимо: Оранжерия Garden Star HD-7762

Снимка 658562

Източник: Практикер

Някои хора предпочитат да имат широк двор, засят с райграс, в който просто да се разположат и да почиват цяло лято. Ние обаче не сме от тях - за нас наличието на земя означава и зеленчукова градина. И когато сме в умерена климатична зона като нашата, няма как да не разчитаме на оранжерия, която да направи плодоносния сезон малко по-дълъг. А като така и така ще правим разсади, ще садим, поливаме и подхранваме, по-добре да си осигурим нещо удобно като оранжерията Garden Star, дълга 8 и широка 3 метра.

Стъпка 4: Подредба

Какво ни е необходимо: Метален стелаж Kovona Drumy

Снимка 658564

Източник: Практикер

Оранжерията може да е инсталирана, но къде да подредим всички формички с разсади, саксии, пликове с торове и компост, градински инструменти? Един метален стелаж никога не е излишен, а Kovona Drumy е толкова стабилен и лесен за монтаж (с надеждна сглобка без нужда от винтове), че можем да го ползваме и в килера. Пет рафта с товароносимост 130 кг и с ширина от метър ни предоставят предостатъчно площ за всичко необходимо.

Стъпка 5: Удобство

Какво ни е необходимо: Метална стълба MMS

Снимка 658563

Източник: Практикер

Независимо дали живеем в къща, или в апартамент, дали разполагаме с градина и дървета за подрязване, или високи тавани за завиване на крушки, една стълба никога не е излишна. Тази на MMS ни дава достатъчно стабилност за всички належащи задачи.

Стъпка 6: Функционално придвижване из двора

Какво ни е необходимо: Гранитогрес ONYX Beige

Снимка 658566

Източник: Практикер

Винаги сме харесвали добре оформени тревни площи, но и достатъчно удобни пътеки между тях, както и места, на които спокойно и стабилно да разположим масички със столове, шезлонги и малки градински мебели. От опит смятаме, че е добре тези зони в двора да бъдат с удобна за целта настилка. Като гранитогрес, подходящ за външни условия с достатъчно атрактивен вид - например ONYX Beige, чийто светъл цвят изпъква чудесно между зелените площи в градината.

Стъпка 7: Финални щрихи

Какво ни е необходимо: LED Плафон D-IL Bubbles

Снимка 658565

Източник: Практикер

Всеки разбира декорацията в дома и градината различно. За нас тя трябва да носи настроение и да радва децата. А какъв по-добър начин да постигнем последното от така атрактивните LED лампи, които менят цветовете си и се управляват с помощта на мобилно приложение? Бихме позиционирали тази на тавана на летния навес, от който да наблюдаваме всичко постигнато с нашия труд и фантазия в двора.

Пролетната супер седмица е от 26 март до 1 април 2024 г. във физическите магазини на Практикер, както и онлайн. Повече промоционални оферти има на сайта на Практикер.