Rolls-Royce винаги е бил марка, символ на класа и благосъстояние. А неведнъж сме виждали уникални модели с неговото лого, създадени точно по желанията на някоя известна и доста заможна личност. Сега към това специално семейство по интереси прибавяме и Бионсе и Jay-Z.

Rolls-Royce, Hermès, Phantom Oribe и какъв модел си поръча японският милиардер Юсаку Маезава

Как изглежда най-луксозният Rolls-Royce до момента

И на кого е собственост

Нетното състояние на музикалната двойка се доближава до два милиарда долара, така че надали има нещо на този свят, което да не могат да си позволят да си купят. Двамата често се награждават за успехите си с някоя и друга придобивка за десетки милиони.

А в последните дни все по-усилено се говори, че именно те са собствениците на единствения по рода си Rolls-Royce Boat Tail.

По информация на The Telegraph, колата е на стойност 28 милиона долара, което я прави най-скъпата в света - доста по-скъпа от Bugatti La Voiture Noire, което до скоро беше на върха с цената си от 12.5 милиона.

Уникалният автомобил, който е най-новото попълнение в колекцията на Бионсе и Jay-Z, е кабриолет с две врати и четири седалки. Наподобява много на съществуващия кабриолет Dawn на марката, но се различава по по-издължената задна част.

И боята на автомобила, и интериорът му са в изцяло син цвят. Дори се говори, че цветът, използван за седалките и таблото, е нюанс Blue Ivy - както се казва дъщерята на музикалното семейство.

Най-интересният елемент от уникалния Rolls-Royce със сигурност се крие в задния му край. Вратата на багажника е от два отделни панела, които се отварят нагоре като крила. А под тях се крие ценен товар - охлаждаща камера, която поддържа температура от шест градуса, перфектна за сервиране на любимото шампанско на рапъра Armand De Brignac.

Именно две бутилки от него, четири чаши, кофа с лед и луксозни салфетки се крият в необикновения багажник. Там са събрани и сгъваеми коктейли маси, столчета и чадър, с които с няколко движения можем да си направим подвижен бар навсякъде. Грешка - не ние, а Бионсе и Jay-Z.

Според The Telegraph, нестандартното предназначение на луксозния автомобил със сигурност е накарало музикалната двойка да се влюби в него от пръв поглед, защото и двамата са фенове на пикника и забавленията на открито.

Повече подробности за двигателя и други сухи характеристики на Rolls-Royce Boat Tail липсват, но вероятно зад предния капак се крие V12 двигател с двойно турбо и 563 конски сили - най-използваният от марката през последното десетилетие.

Дрейк, първият в света Rolls Royce Bushukan и уникалната придобивка на рапъра

Дрейк се хвали с Rolls Royce уникат

Колко струва този луксозен звяр

Все още нямаме конкретно доказателство, че Бионсе и Jay-Z са притежатели на автомобила за 28 милиона долара, но нищо чудно да го видим в някой следващ техен клип, в който за пореден път да демонстрират благосъстояние.