Пролетта официално е тук и е време за пролетно почистване. Може да разчистим дома си от излишни предмети, гардероба си - от непотребни дрехи и аксесоари, но дали ще се сетим, че телефонът ни също има нужда от нещо подобно?

Снимка 490752

Източник: iStock

Ето няколко основни стъпки, с които да го направим почти като нов според съветите на Apartment Therapy.

Изтриване на Cache

Тази стъпка значително ще подобри скоростта на мобилното ни устройство, както и представянето му. Когато разчистим запаметените данни в браузъра обаче, се изтриват и всички запазени потребителски имена и пароли. Добре е да го имаме предвид, за да не останем неподготвени.

Снимка 515482

Източник: iStock

Премахване на стари съобщения

Знаем, че разговорите с близки и приятели са пазят в един безкраен thread. А когато си споделяме с тях забавни GIF-чета, снимки или видеоклипове, значително "затрупваме" паметта на смартфона ни.

Освобождаване на място за нови снимки и клипове

Споменахме ги в съобщенията, но може би голяма част от тях си седят в галерията на мобилното ни устройство. Добрата новина е, че независимо дали ползваме Android или iPhone, винаги имаме лесен и бърз начин да се отървем от тях в добрия смисъл. Спокойно можем да ги съхраним в Google Photos или iCloud, без да ги губим.

Снимка 487542

Източник: iStock

Изтриване на непотребни приложения

Това ни звучи като най-лесната задача - в много случаи дори не се сещаме какво точно е приложението зад иконката, която се появява на десктопа ни. Явно е време да го изтрием.