Преди по-малко от месец Instagram въведе ограничението възрастни да пишат на малолетни. Сега от социалната мрежа умуват как да разрешат друг сериозен проблем на потребителите и подготвят нова опция за забрана.

Instagram и новото ограничение, което не позволява на възрастни да пишат на лични съобщения на малолетни

Новата забрана на Instagram

Съвсем закономерна

Преди дни говорител на Facebook заяви, че от 2019 г. социалната мрежа работи над възможността в бъдеще да се скрият цифрите, които показват броя на харесванията. Идеята е да се намали стресът от търсенето и очакването на одобрение.

За целта от близо две години се провежда тест сред малка група потребители в Instagram от целия свят. Те са имали възможността да решат дали да показват броя на харесванията на публикациите си, както и дали да ги виждат в съдържание, споделено от други хора.

Снимка 527245

Източник: iStock

Резултатите от проучването показват, че за някои тази възможност е полезна, а други продължават да се вълнуват от статистиката, за да са наясно какво е популярно.

Според експерти, ненаситното търсене на лайкове може да доведе до пристрастяване и да има "разрушителен ефект", особено сред по-младите.

Facebook, Sparked и новото приложение за видео запознанства

Това е новият коз на Facebook

По-добрият вариант на Tinder

В случай че тестовете докажат положителния ефект от опцията за скриване на лайковете, тя може да се превърне в постоянна и да се приложи и във Facebook. Но всичко отново остава пожелателно.