Въпреки забраните за търговия с Huawei, наложени в САЩ, китайската телекомуникационна компания продължава да развива дейностите си, но го прави по-тихо от обикновено.

Huawei, скандалът със САЩ и какви ще са загубите за страната

Какво ще загуби САЩ от войната с Huawei

Американците бяха предупредени

Reuters съобщи, че вчера, 30 май, компанията е отворила първата си 5G лаборатория в Сеул, Южна Корея, където ще предостави възможност на местните технологични предприятия да тестват 5G продуктите си посредством инфраструктурата и услугите, които китайският гигант предлага.

От Huawei съобщават, че целта на лабораторията е да помогне за изграждането на кооперативна 5G екосистема, която ще е в полза на малките и средни технологични предприятия в Южна Корея.

Съобщава се, че първоначално от Huawei са възнамерявали да промотират събитието и да поканят най-различни медии, но след налагането на забраните от САЩ са решили да не го правят, за да не застрашат имиджа на азиатските си партньори, които са присъствали на откриването.

За момента дори няма официална информация от компанията по отношение на точната локация на 5G лабораторията.

Как 5G застрашава способността ни да предвиждаме природни катаклизми

Как 5G застрашава способността ни да предвиждаме природни катаклизми

Защо бързият интернет пречи на прогнозите за метеорологичните условия

По данни на Reuters, Huawei възнамерява да инвестира пет милиона долара в развитието на предприятието, което се очаква да се превърне в тестова зона за 5G технологии, създадени от други азиатски компании.