През следващите години 5G интернетът ще осигури ултра-бърз сигнал на места по планетата, където допреди не е имало дори 2G покритие. Големите телекомуникационни доставчици правят всичко възможно да грабнат възможно най-голям дял от новата мрежа, но е факт, че пускането на 5G интернет крие доста неизвестни.

5G технологията и опасностите за здравето ни

5G технологията и опасностите за здравето ни

Има твърде малко изследвания за ефектите на 5G

Наскоро The Washington Post и CNET съобщиха, че от NASA и Националната агенция на океанските и атмосферни изследвания (NOAA) в САЩ предупреждават, че 5G мрежата може да изправи милиони от нас пред сериозен риск.

Проблемът е в това, че 5G вълните използват сходни честоти с метеорологичните сателити, а това би нарушило способността на последните да предават акуратни данни към Земята.

Учените от NASA и NOAA се опасяват, че това ще ни попречи да прогнозираме и да се подготвяме за сериозни урагани и бури, при които всяка минута закъснение може да се окаже фатална за мнозина.

Федералната комисия по комуникациите в САЩ обаче продължава да твърди, че "няма повод за притеснение", въпреки предупрежденията на NASA, NOAA и сенатори от няколко щата.

Търговската асоциация на телекомуникационните компании дори нарича твърденията на NASA и NOAA "фалшиви новини", но не дава убедителен аргумент за мнението си.

Защо Великобритания забавя 5G мрежата си с две години

Защо Великобритания забавя 5G мрежата си с две години

Британските съдилища за залети от дела