Каква е най-любимата ни храна? А щеше ли да продължи да ни е най-любима, ако трябваше да я ядем всеки ден по три пъти на ден... постоянно? Отговорът вероятно е отрицателен, но истинският въпрос тук е дали и домашните ни любимци мислят същото.

Снимка 521071

Източник: iStock

Трябва или не трябва да разнообразяваме храната на кучето или котето си?

Най-вероятният отговор е, че трябва, но от Well + Good ни дават по-подробно разяснение по темата. Според ветеринарите, с които изданието се е консултирало, технически не е проблем домашният ни любимец да яде едно и също.

Снимка 435941

Източник: iStock

Повечето марки храни за котки и кучета се стремят да предлагат балансирана и богата формула, която осигурява всички необходими съставки за здравето на домашните ни любимци. Остава въпросът чисто за вкусовото разнообразие.

Снимка 501511

Редовната смяна на храната предотвратява вероятността животните вкъщи да решат да капризничат. Пък и продължава да важи човешкото правило: разнообразната диета ни гарантира приема на различни хранителни вещества, важни за нормалното функциониране на организма ни.

Кучетата, зеленчуците, ползите от тях и кои е безопасно да ядат

Какви зеленчуци да даваме на кучето

И кои задължително да избягваме

Ветеринарите препоръчват да имаме няколко различни вида храна за домашния си любимец, която да редуваме за отделните хранения. А когато тя свърши, да купим нов, различен вид.