Безспорно Tesla Cybertruck е един от най-чаканите електромобили, който през следващата година най-сетне трябва да стигне до най-големите си фенове, направили отдавна предварителни поръчки. А за тези, които не са фенове на творенията на компанията Мъск, но отново искат всички да се обръщат след тях, от Honda предлагат алтернативно решение.

Илон Мъск, Tesla Cybertruck и какво ново научихме за автомобила

Какво още може Tesla Cybertruck

Изненадите не спират

На ежегодното автомобилно изложение Guangzhou Auto Show японският автомобилен производител представи това, за което загатна през октомври - нова серия електромобили. Тя се състои от пет модела, обединени под общото e:N Series.

Първите два модела от тях (e:NS1 и e:NP1) вече са напълно завършени и се очаква през 2022 г. да влязат в серийно производство. По-интересни обаче се оказаха останалите три, които все още са концептуални и ще излязат на пазара малко по-късно - e:N Coupe, e:N SUV и e:N GT.

Те са представители на новото поколение електромобили, с които Honda дава сериозна заявка да разшири своя дял на все по-конкурентния пазар. Моделите се отличават с нестандартните си форми, които нямат нищо общо с това, което сме виждали от марката досега.

Очаква се първи на пазара да излезе e:N SUV моделът. Той се отличава с остри ръбове, издължени предни светлини и стъклени "щитове" на предните калници, които обаче надали ще присъстват във финалната версия на автомобила. А цялостната му визия неизбежно води до асоциации именно с Tesla Cybertruck. 

Стъклата на прототипния модел са изцяло затъмнени, най-вероятно защото от Honda все още не са готови с финалната си визия за интериора. Затова и на този етап не знам дали и в него няма прилики с най-емблематичния модел на компанията на Мъск, предава Inside EV's.

От Honda са си дали срок от пет години да завършат напълно новите си и доста различни модели електромобили, така че време за промени има. Но очевидно компанията ще се придържа към курса, които и останалите налагат напоследък - че колите на ток определено не са скучни.