Докато в някои страни насърчават гражданите да се ваксинират с примамливи скъпи награди, във Филипините действат по коренно различен начин.

Хонконг, COVID-19 и наградата от апартамент за милиони за ваксинираните жители на мегаполиса

Как се печели апартамент за два милиона долара

И каква е целта на щедрата награда

Преди дни президентът на Филипините - Родриго Дутерте, заплаши в официално обръщение по телевизията гражданите със затвор, ако откажат да се ваксинират.

Страната е сред най-тежките огнища на COVID-19 в Азия. Общият брой на заразените с вируса преди дни беше над 1.3 милиона души, а днес вероятно са много повече.

Снимка 536124

Източник: iStock

"Не ме разбирайте погрешно, в тази страна има криза", цитират Дутерте от The Guardian. "Просто съм раздразнен от филипинците, които не се вслушват в правителството."

И явно наистина е доста раздразнен, защото забележките му са в пълно противоречие с тези на неговите здравни служители. Които досега са призовавали хората да се ваксинират, но с идеята, че е доброволно.

Засади 10 дървета, за да завършиш училище

Засади 10 дървета, за да завършиш училище

Нов закон във Филипините задължава децата да садят дървета

Населението във Филипините наброява 110 милиона души, а целта на правителството е поне 70 милиона от тях да се ваксинират. Според официалните данни от 20 юни (преди три дни) това са направили едва 2.1 милиона филипинци.