Какво по-полезно има от това да прекараш няколко часа на чист въздух сред природата, особено когато планината е на една крачка разстояние. От днес, 18 юли, Витоша става дори още по-достъпна, благодарение на услугата за наемане на електрически велосипеди за разходка в планината. Пилотният проект започна точно преди една година, а вече е даден старт и на втория сезон.

Снимка 434638

Източник: Facebook / Природен парк Витоша

Само днес наемането на електрическите колела ще е безплатно. Иначе цената за градско електрическо колело, подходящо за разходка до парка или за обиколка на централна градска част, е 15 лв. за три часа през работните дни и 20 лв. през уикенда. Капацитетът на батерията позволява разходка до 50 км, но с подпомагане.

Цената за планинско електрическо колело, подходящ за средно продължителен планински преход, е 30 лв. за три часа през цялата седмица. Капацитетът на батерията e 23 А / 52 V което гарантира пробег до 50 км.

Задължително условие за наемането на електрическо колело е сключване на застраховка за 20 лв., която покрива нанесени щети или депозит в размер на 200 лв.

Снимка 434640

Източник: Facebook / Природен парк Витоша

Миналата година услугата беше достъпна до началото на ноември, затова и тази година е планирано да продължи поне до края на октомври, при подходящи метеорологични условия.

Велосипедите на разположение са 20 на брой, а желаещите да ги наемат, могат да направят резервация на тел: 0885151928 или за запазят своето колело онлайн на уеб страницата на услугата.

Снимка 434639

Източник: Facebook / Природен парк Витоша

Работното време за наемане на електрическите велосипеди е от понеделник до петък от 10 до 19 ч. и събота - неделя от 9 до 19 ч.

Електрическите колела са на разположение на паркинга пред "Национален исторически музей" и на ул. "Никола Габровски" № 1.