Когато говорим за ресторантите със звезди Michelin, винаги се сещаме за скъпи заведения с присъщите им блясък, класа и доста пари за едно ястие. Това обикновено са места, които ако искаме да посетим, или ще се наложи да чакаме няколко месеца, или трябва да сме близки със собственика или с главния готвач.
Но една количка, която предлага улична храна в Сингапур, променя представата за това какво означава да притежаваш звезда Michelin.
Готвачът Чан Хон Менг не само дава на всеки шанса да се храни добре, но и му предлага това удоволствие за по-малко от два долара (1.50, ако трябва да бъдем точни).
Специалитетът на Менг е пилето му от соев сос - цяло пиле, задушено с чесън, джинджифил и различни подправки (включително и тайната на Менг), което се сервира с ориз или нудели.
За него през 2016 г. Менг е награден с звезда Michelin. И количката му се превръща в първото от само две места за улична храна, които някога са получавали това престижно отличие.
Менг не се оставя славата да му завърти главата, независимо че тя му носи и огромно количество нови клиенти. И въпреки че количката с улична храна вече малка закусвалня, цените на храната в нея са се запазили почти същите като през 2009 г.
Сега Менг приготвя и продава над 100 пилета на ден. Ако имаме път към Сингапур и искаме да опитаме специалитета му, трябва да се въоръжим с търпение, защото може да се налага доста да почакаме, пише Great Big Story.
fanty
на 14.01.2020 в 15:32:10 #1значи и там се чака