До CES 2020 остават броени дни и нямаме търпение да видим новите технологии, които някои от най-големите производители са ни подготвили за 2020 г.

Изложението стартира на седми януари, но вече имаме бегла представа за някои от продуктите, които ще бъдат обявени в хода на събитието.

Както обикновено, Samsung ще е сред компаниите с най-силно присъствие по време на изложението, а вчера корейският производител обяви и част от иновациите, с които ще зарадва феновете си.

Дистанционното управление набира скорост

Снимка 459437

Източник: Samsung

През 2019 г. Samsung постави силен акцент върху дистанционното управление на смартфона с Galaxy Note 10, но концепцията за боравене без докосване тепърва ще се развива.

SelfieType е една от технологиите, които компанията ще представи по време на CES 2020, която позволява да създаваме текст, без да докосваме екрана на смартфона.

Технологията представлява невидима виртуална QWERTY клавиатура, като селфи камерата в мобилното устройство следи движенията на пръстите ни по клавиатурата и чрез интелигентни алгоритми превръща движенията в текст.

Снимка 459440

Източник: Samsung

Отделно от SelfieType Samsung ще представи и друга технология, наречена Vtouch. Тя разчита на сензори за следене на очите и движенията на човек, и чрез тях позволява да манипулираме най-различни джаджи от разстояние - в това число телевизори, мобилни телефони и дори автомобили.

За косата отблизо

Снимка 459439

Източник: Samsung

Becon е комплект от малка джаджа и приложение, заредено с интелигентни алгоритми, чрез които можем да следим здравето на скалпа и косата си в огромен детайл.

Малкият скенер разполага със специална камера, която сканира космите и кожата по главата в дълбочина, след което изпраща данните към мобилното приложение за обработка.

Becon може да сканира и анализира фоликулите в дълбочина, да следи за наличието на мъртва кожа и зони на чувствителност, да измерва температурата на скалпа и да отчита дали и колко бързо губим коса.

Витамин D и на закрито

Снимка 459438

Източник: Samsung

SunnySide е друга интересна технологията от лабораториите на Samsung, която ще дебютира по време на CES 2020.

Тя представлява устройство във формата на прозорец, което излъчва светлина, подобна на слънчевата.

Идеята е, че SunnySide може да активира синтеза на витамин D у човешкото тяло, дори когато навън няма слънце и седим на топло у дома.

Samsung Galaxy Fold 2, Ultra Thin Glass и ще замени ли компанията пластмасовия екран със стъклен

Samsung Galaxy Fold 2 заменя пластмасата в екрана със стъкло

Телефонът ще е без гънки и отлепящи се части

SunnySide не може да причини изгаряне или стареене на кожата, което я прави по-безвредна от слънчевите лъчи и елиминира нуждата от ползване на допълнителен крем за защита срещу тях.