В днешното консуматорско общество все по-често попадаме на вещи, които добре знаем, че не са ни необходими, но въпреки това ги искаме - защото всички ги имат или защото са достъпни само за малцина.

Кристиано Роналдо, Bugatti, Ferrari, McLaren Senna и останалите коли в луксозния му автопарк

Какви коли кара Кристиано Роналдо

Общата стойност на автопарка му е 24 милиона долара

Тези с по-големи финансови възможности вероятно не се двоумят особено преди да направят поредната покупка. Именно на тази импулсивност разчитат и някои марки. Kакто и на факта, че продуктите с тяхното лого са на първо място признак на благосъстояние, а след това всичко останало.

Да вземем за пример билярдната маса, която Bugatti представи наскоро. Да, това е марка суперавтомобили, но явно са решили, че могат да задоволят и някой друг каприз на богатите. И го правят заедно с испанската марка IXO.

И преди сме виждали високотехнологични маси за билярд, на такава с марката Bugatti не бяхме. И, разбира се, няма как да нямаме високи очаквания, които да оправдаят цената от 300 хиляди долара...

Масата е създадена по стандартите на професионалните, които се използват на турнирите. Рамката е от алуминий и титан, а корпусът е от въглеродни влакна. Именно те са и общото между нея и суперавтомобилите от същата марка. 

А най-интересната й функция е опционална система за самонивелиране със серво задвижване. Тя използва жироскоп и всеки крак може да се регулира индивидуално за пет милисекунди.

По този начин билярдната маса остава перфектно равна дори на леко клатушкащата се по вълните яхта - и сме сигурни, че точно за това е направена. Няма информация обаче колко допълнително ще струва тази впечатляваща екстра. 

Джобовете за топките са от неръждаема стомана, покрита с кожа. Можем да добавим и 13-инчов сензорен екран за следене на резултатите. Не е пропусната и вградената светлина с възможност за димиране, която създава задушевна обстановка, предава Cnet.

Bugatti Chiron и как се вдигат 423 км/ч с уличен автомобил

Как се вдигат 423 км/ч с уличен автомобил

Подобна скорост е истинско предизвикателство дори за състезателните машини

Страхотен детайл е и фактът, че всеки купувач (каквито вече има) получава флашка в специален калъф, на която са качени снимки и видеоклипове от процеса на създаване на точно тази маса, която си е закупил. Ще се произведат общо 30 бройки, като всяка от тях ще има табелка със своя пореден номер - за да бъде наистина уникална.