Времето вече отдавна е топло и става все по-подходящо за почивки край морския бряг. Дори да сме далеч от морето или друг воден басейн, нищо чудно да се окажем близо до комарите. Проблемът с хапещите насекоми отново идва на дневен ред, а с него и чуденето как да успеем да се предпазим.

Как ни откриват комарите и можем ли да се скрием от тях

Как ни откриват комарите и можем ли да се скрием от тях

Компасът на кръвопийците

И въпреки че има десетки марки репеленти, които сме пробвали, винаги някоя гадинка успява да намери ненапръскано място и да ни захапе точно там. А след това започва голямото подуване, дразнене и чесане.

За щастие има и едно малко устройство, носещо името Bug Bite Thing. Като премахва отровата, слюнката и други дразнители, оставени под кожата след ухапване от различни насекоми, то ни помага да се възстановим много по-бързо. За разлика от локалните кремове и мехлеми, проблемът се елиминира, а не се маскира.

Дерматологът д-р Соня Батра решава да тества Bug Bite Thing, за да провери до каква степен действа. Тя обяснява пред MSN, че устройството има много добър ефект, защото премахвайки дразнителя (като го изсмуква), тялото всъщност спира да произвежда реакцията, която кара кожата ни да се подува и да ни сърби.

Д-р Батра лично изпробва Bug Bite Thing върху двете си деца след ухапвания от комари и споделя наблюденията си. Според нея устройството се използва много бързо, лесно и ефективно, като мигновено спомага за облекчаване на сърбежа, в резултат на което възпалението е много по малко.

В сайта на Bug Bite Thing открихме, че една такава джаджа струва само около 10 долара, което ни се струва доста прилична сума, предвид факта, че работи срещу ухапвания от комари, пчели, оси, мухи и други насекоми. Освен от сайта, устройството може да бъде поръчано и от Amazon.

Комарите и могат ли да ни заразят с коронавирус

Могат ли комарите да ни заразят с коронавирус

Мнението на експертите по въпроса

Д-р Батра обаче съветва всеки, който страда от тежка или анафилактична реакция от ухапване от насекомо, да не се доверява изцяло на Bug Bite Thing, а все пак да потърси медицинска помощ.