Всички родители са различни и някои от тях имат по-специална връзка с децата си. А учени от University of Essex се заеха да докажат защо някои бащи са по-привързани към децата си от други.

Децата, консумацията на плодове и зеленчуци и какъв е ефектът върху психичното им здраве

Още една причина децата да ядат плодове и зеленчуци

Не само здрави, но и щастливи

Според резултатите от изследването, татковците, които прекарват повече време с децата си, имат различна мозъчна структура от по-малко ангажираните бащи. 

Мъжете, които искат да участват активно в грижите за децата и да се наслаждават на времето с тях, имат по-голям хипоталамус - област на мозъка с размер на бадем, за която е известно, че има ключова роля за привързаността и родителството.

Снимка 553673

Източник: iStock

На този етап обаче изследователите не могат да дадат отговор на въпроса дали хипоталамусът при тези родители е нараснал вследствие на по-силната връзката с децата им, или просто така са родени, и затова и са по-грижовни.

Освен това използването на скенер показва, че мозъците на децата и родителите се синхронизират по-ефективно, ако прекарват повече време заедно. Защото и бащите, както и майките, са родени със заложената мисия да бъдат родители, предава Daily Mail.