След по-малко от месец от 7 до 9 ноември в Интер Експо Център в София ще се проведе есенното национално изложение за фризьорство, козметика, маникюр и педикюр, SPA и Wellness.

Най-успешните фирми-вносители на българския пазар ще покажат най-новите си технологии, козметични марки и продукти, терапии и апаратура. Школите ще представят своите годишни програми за обучение.

Свои щандове ще имат и специализираните медии, които целогодишно работят за бранша и следят развитието на пазара. Въпреки икономическата криза повече от всякога има направени запитвания от чуждестранни фирми, които ще посетят изложението с цел срещи и проучване на пазара в търсене на бъдещи партньори.

На изложението ще бъдат представени повече от 10 нови бранда в професионалната козметика. След като миналата година направи своята примиера в Париж сега у нас ще бъде показана нашумялата марка на топмодела Адриана Карембьо Silicium+, бързо превърнала се в мечтата на всеки козметичен салон.

Списание за салони Арена на красотата за първи път ще организира конкурс Salon Arena of Beauty 2009, разделен в 11 категории. Издателите считат, че е дошло времето да съдействат на най-успешните салони и красота, SPA центрове и школи за обучение да разкажат за себе си.

Традиционният вече Национален конкурс по ноктопластика тази година за първи път ще изпрати победителите да се състезават на Международния шампионат в Дюселдорф, Германия.

Най-важното браншово събитие, ковто ще се проведе по време на изложението е Национална конференция на собствениците на салони за красота и SPA центрове. Инициаторите на конференцията са едни от най-изявените имена в бранша, собственици на салони и вериги от бюти центрове.