Някои бързо се настроиха на зимна вълна, но на други им трябват малко повече стимули, за да оцеляват в студа. И цветният грим може да е сред тях. А какъв по-декемврийски и коледен цвят от зеленото? Сенките в този цвят се завръщат триумфално, но има няколко полезни трика, които да спазваме при употребата им, за да не изглеждаме като човек, отиващ на парти за Хелуин.

View this post on Instagram

Happy Birthday to the amazing @gisele!!!

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo) on

Правилното зелено

Петролено, смарагдово, маслинено, каки и дори тюркоазено - зеленото има много нюанси и е важно да подберем този, който отива на цвета на кожата и на очите ни. Гримьорите твърдят, че маслиненото (кафяво-зеленикаво) отива почти на всички.

Матово или блестящо

Завършекът на сенките е въпрос на вкус. Въпреки това матовите са по-подходящи за ежедневието, както и за т.н. опушен грим. Металическите пък добавят доза празничност. Но нали идва Коледа - няма проблем да ги носим и през деня.

Зелени сенки + неутрално червило

Правилото за съчетанието на ярките цветове в дрехите се прилага и в грима - ако сме използвали по-крещящ цвят на очите, устните трябва да са неутрални.

View this post on Instagram

A post shared by Grace Elizabeth (@lovegrace_e) on

Нанасяне според формата на очите

Ако сме късметлии и имаме очи с бадемова форма, можем да нанасяме сенките както на горния клепач, така и в основата на миглите на долния. Ако очите ни са по-малки или пък дълбоко сложени, трябва да запазим зеленото само за горния клепач.