Женствени, стилни, горещи. Италианките често са давани за пример със своята красота, начин на обличане и живот. Те обичат да се грижат за себе си и за самочувствието си и знаят точно как да го правят. Ето някои от триковете за красота им, на които попаднахме в Pinterest. Тях всяка от нас може да използва, дори да не е родена в Милано.

Зехтинът

Да, той не е полезен не само в салати и ястия. Италианците му намират широка употреба, която излиза далеч от територията на кухнята. Маслиновото масло се справя идеално с хидратирането на кожата, а и има антиейджинг ефект, благодарение на витамин Е в състава си.

Снимка 354549

Източник: iStock

Една от най-известните дами, споделяла за своя ритуал за лице със зехтин, е София Лорен. А на нея няма как да не й вярваме.

Нежната кожа

За италианките това е един от основните символи на женственост. Затова голяма част от ритуалите им за красота са свързани именно с правилното и често хидратиране на цялото тяло

Снимка 354552

Източник: iStock

Масаж с двойно действие - релаксиране и по-добро попиване на лосиона или маслото за тяло е едно от малките удоволствия, които италианките си позволяват ежедневно. А резултатът си личи не само по кожата, но и по усмивката им. 

Ексфолирането

То също е важно за бебешката кожа, която всички искаме. Много от италианките залагат не на скъпи козметични продукти, а на домашен ексфолиант, направен от утайка от кафе и кокосово масло.

Снимка 354559

Източник: iStock

Слънцето

За разлика от южнокорейките например, които избягват да се излагат на слънчева светлина, италианките предпочитат да оползотворяват слънчевите лъчи. А малката им тайна за успех е постоянна и адекватна слънцезащитна грижа, както за лицето, така и за откритите части от тялото. 

Снимка 354556

Източник: iStock

Гримът

Италианките обичат да внасят цвят в ежедневието си, но го правят с ясни ограничения. Ярки устни - само спирала на очите. Цветният акцент е само един, а ефектът "маска" е доста далеч от търсения от тях. Озаряване, а не прикриване на кожата.

Косата

Дамите на Ботуша не приемат своята коса като скъпоценност, а по-скоро като начин да изразят себе си. Затова не се притесняват от промените, независимо дали те се изразяват в актуално каре или нов цвят. 

Снимка 354565

Източник: iStock

Ноктите

Винаги лакирани и добре поддържани. Няма нужда да са дълги. Но грижите за тях са задължителни. В противен случай си гарантираме лошо впечатление.

Веждите

Тук правилото е много просто - важното е да са нашите си, а не нарисувани. Можем да използваме молив само за да ги подчертаем и запълним. А формата им зависи от лицето.

Парфюмът

Италианките нямат по десет парфюма на тоалетката си. Те залагат само на един аромат - техният. С него се отличават от останалите и оставят отпечатъка си, откъдето минат. 

Снимка 354566

Източник: iStock

Dolce vita

Жените в Италия много добре знаят, че стресът и нервите могат да загрозят и състарят всяка дама. Затова много внимават да изпълняват правилото, с което се свързва родината им - щастлив живот, пълен с удоволствия. Чаша вино след напрегнат ден и половин час без да мислим за нищо, са една добра и конкретна рецепта.