Омразната на много хора зима скоро ще свърши, а настъпващата пролет е сезона за нови придобивки. Какви са новите модни тенденции?

Първото място сред дрехите през тази пролет отново ще бъде заето от гащеризоните. Те се върнаха на мода през 2008 година, но и през тази пролет не смятат да отстъпват позициите си. Prada им отделя специално внимание. Цветовете им не са агресивни, а моделите са удобни и едновременно с това елегантни. Допълнителен детайл към тях са капюшоните, а коланите и маншетите придават на тоалета изисканост и го превръщат от работна униформа във вечерен тоалет.
Дизайнерите препоръчват да се носят с чорапогащници с по-студени оттенъци, а при по-официален повод задължително с обувки на високи токчета.

Ако предпочитате по-женствените дрехи, втората модна тенденция е точно за вас. Някои дизайнери се завърнаха към образа на балерината и предлагат на дамите през 2009 светли и ефирни тоалети. Късата рокля с висока талия и пищна къса пола не само ще ви накара да се почувствате женствена и красива, но и ще привлече вниманието на всички. Ако не обичате рокли, просто можете да си облечете къса пола на плохи и ниски обувки с равна подметка. Цветовете трябва да бъдат пастелни, нежни, въздушни, а тъканите - меки. Елегантно допълнение са тънките панделки и ширити - т.е. всичко това, което ще ви доближи до образа на истинската балерина.

Най-модерен през пролетта ще бъде оранжевият цвят. Това е напълно разбираемо - след зимата е много приятно да се обличат дрехи с ярки и топли цветове. Дизайнери дори смело предлагат дълга вечерна рокля в ярко оранжев цвят.

River Island предлага пък оранжевото да се комбинира с бледосиво и да се носят рокли на райе в съчетание с 3/4 чорапи или ботуши. В подобен тоалет могат да се облекат дори тези, които не обичат да се открояват твърде много от тълпата - малкото количество оранжево няма да ви придаде предизвикателен вид, а само ще подчертае вашата индивидуалност.