Вероятно си спомняте скандалната визия на Кание Уест на сватбата на рапъра 2 Chainz в Маями в имението Versace Mansion от миналата седмица.

41-годишният моден дизайнер комбинира своята марка джапанки Weezy с чорапи и с костюм на Louis Vuitton, докато съпругата му Ким Кардашиян-Уест избра да носи флуоресцентна рокля с дълбоко доколте и голяма цепка.

Как Кание Уест ходи на сватба

Как Кание Уест ходи на сватба

И как не бива да се прави

На фона на скандалната визия на съпруга си, Ким този път не успя да привлече внимание.

След като цяла седмица хората се подиграваха онлайн на комбинацията на Кание за малкия за краката му размер джапанки с чорапи, рапърът най-накрая наруши мълчанието си и обясни съображенията си да се появи в такъв вид.

Кание твърди в Twitter, че всъщност е бил вдъхновен от японски обувки и начинът им на носене. Той сподели илюстрация на чифт дървени сандали, защитавайки стила на обувките, като набляга на факта, че са "японски".

Илюстрацията включва две изображения на японски обувки и обяснение, че петата  трябва да се простира на 1-2 см извън задната част на подметката.

Прави впечатление, че обувките на Кание първо не са дървени, като традиционните японски обувки, показани на снимките, а и потребителите на Twitter продължават да се присмиват на рапъра и да отбелязват, че краката му се простират на повече от 2 см от задната част на джапанките. А и да не споменаваме факта, че ги носи с чорапи.