От началото на годината се раздадоха много престижни филмови награди, сред които ние с най-голямо нетърпение чакахме Златен глобус и Оскарите. А след всички тях някак естествено идва редът и на филмовите отличия с отрицателен знак.

Златна малинка 2021, Брус Уилис и категорията, посветена на аткьора

Защо Златните малинки се подиграват с Брус Уилис

Голямото неоценено постижение на актьора

Наградите Златна малинка се връчват в навечерието на церемонията на Оскарите. И след като вече видяхме кои са най-добрите филми, актьори, актриси, режисьори, сценаристи и т.н., нека видим и кои са най-лошите. 

Екранизацията на бродуейския мюзикъл за принцеса Даяна, наречена "Даяна-мюзикълът", спечели най-много награди Златна малинка - цели пет и то в най-важните категории, пишат от Variety. 

Филмът беше отличен в категорията за най-лош филм, най-лош режисьор за Кристофър Ашли, за най-лош сценарий на Дейвид Брайън и Джо Дипиетро, за най-лоша актриса в главна роля на Жана де Ваал и най-лоша актриса в поддържаща роля за Джуди Кей.

За най-лоша главна мъжка роля беше удостоен Леброн Джеймс за "Космически забивки: Ново поколение". Джарет Лето пък получи наградата в категорията за най-лоша поддържаща мъжка роля за "Домът на Гучи".

Както вече споменахме, тази година Брус Уилис си има отделена цяла една категория, наречена Worst Performance by Bruce Willis in a 2021 movie (Най-лошо представяне от Брус Уилис във филм през 2021 г.). В нея има само филми, в които актьорът е участвал. Победител там е Cosmic Sin.