Свикнали сме да приемаме знаменитостите за хора, които имат всичко. Преди да станат това, което са в момента, много от тях са минали през нелеко детство. Зейн Малик е сред тях - певецът от вече разпадналата се група One Direction казва, че е разчитал на безплатния обяд в училище, за да не остане гладен.

Джиджи Хадид, Зейн Малик и в какви отношения са двамата

В какви отношения са Джиджи Хадид и Зейн Малик

Двамата имаха бурна връзка

Признанието му идва под формата на отворено писмо до настоящия министър-председател на Великобритания Риши Сунак, в което Малик настоява за осигуряване на безплатен обяд за учениците, които живеят в бедност.

Писмото му е в подкрепа на инициативата на Food Foundation, която иска да осигури хранене на английските деца, които живеят в недоимък. Според данни на фондацията около 800 хил. деца в Англия живеят в бедност, но не успяват да покрият критериите за безплатен обяд.

Снимка 594160

Източник: GettyImages

"Тези деца страдат от липса на концентрация, някои са готови да откраднат храна от училищния стол, защото са гладни, но не могат да си позволят обяд. И се срамуват от бедността, което влияе на физическото и умственото им здраве", се казва още в писмото на Зейн, цитирано от ВВС.

Джейми Оливър

Източник: GettyImages

Джейми Оливър

Той допълва, че знае как се чувстват тези деца, защото самият той е пораснал по този начин в Брадфорд, разчитайки на безплатния обяд. Певецът е поредното известно лице, което се включва в призивите за осигуряване на безплатен обяд за деца, които живеят в бедност. Шеф-готвачът Джейми Оливър и футболистът Маркъс Рашфорд апелират за същото.

Маркъс Рашфорд

Източник: GettyImages

Маркъс Рашфорд

От ВВС уточняват, че 1.9 милиона деца в Англия имат право на безплатен обяд в училище. За Англия критерият е те да живеят в семейства с годишен доход под 7400 паунда, а в Северна Ирландия - под 14 хил. паунда. Шотландия и Уелс осигуряват безплатен обяд на всички деца в основните класове.