Неведнъж сме чували (а и вероятно сами сме го казвали), че възрастта е просто число. И за някои хора това е напълно валидно - сред тях е и моделът Ясмина Роси, която дори на 68 години има увереността да позира пред камерата и въобще не се притеснява от бръчките и белите си коси.

Умна и секси - историята на Кейт Блек, която е модел, но успешно завършва Харвард

Умна и секси - историята на Кейт Блек, която е модел, но успешно завършва Харвард

"Професия блондинка" в реалния живот

Като всеки уважаващ себе си модел, французойката също има профил в Instagram, с който държи в течение своите 328 хиляди последователи с актуалните си работни проекти. Оттам разбираме, че освен да рекламира различни продукти и да участва в кампании, тя има и свой моден бранд, който предлага красиви аксесоари.

Ясмина Роси позира по бански в компанията на свои доста по-млади колежки и изглежда това никак не я притеснява. А другите са впечатлени от това колко се обича и как възприема старостта. Тя гордо развява и белите си коси, които за нея не са повод за притеснение. А и всеки път й носят комплименти колко добре изглеждат, без никога да ги е боядисвала.

Моделът има и личен профил в социалната мрежа, където споделя също свои снимки, както и тези на красивите си творения като различни цветни бижута. От кадрите оставаме с впечатление, че животът й е именно като тях - цветен и изпълнен с приключения. И вероятно именно това поддържа духът й млад.

Освен за външния си вид (но без да изпада в крайности), Ясмина Роси обича да се грижи и за духовността си. Има и YouTube канал с над 140 хиляди абонати, в който публикува откровено разговори и монолози за нещата от живота, както и на по-философски теми. И именно тези видеа надграждат нейния профил на модел - професия, която често се смята за лековата. 

Бившият модел Олга Кузнецова с 4 съвета за повече самочувствие и увереност

Как да имаме повече самочувствие и увереност

Тайните на модела Олга Кузнецова

А всъщност тя попада в модния бизнес съвсем случайно, когато е на 28 години и трябва да замества друг модел, който не присъства на ревюто по медицински причини. През годините участва и в няколко филма, занимава се с благотворителни кампании, но изглежда основната роля на Ясмина Роси е дa бъде вдъхновител на всички жени, които се притесняват от остаряването.