Memento Mori е 15-ият студиен албум на Depeche Mode, който излезе през март тази година. В момента бандата е на световно турне в негова подкрепа, което ще приключи чак през декември в Лос Анджелис.

BURNOUT, Татяна Йолинска, Ахмет Исмаил и новата премиера в Yalta Art Room

BURNOUT-ът на младите

Границите, смелостта и бунта завземат Yalta Art Room

И докато стягаме багажа за концерта им в Братислава и подгряваме вкъщи с песни на една от любимите ни групи, се натъкваме на един от последните им клипове в YouTube. Видеото е към песента "Wagging Tongue", която е част именно от новия албум Memento Mori. Негови режисьори са Антон Корбин, Ед Кай, Алекс Мавор и The Sacred Egg.

Видеото се развива в кинематографична вселена, където правилата, управляващи междуличностната комуникация, са строги и сюрреалистични. "Wagging Tongue" разказва историята на млада двойка от малко отдалечено село, която се присъединява към своите съседи за ритуал на конфронтация - такъв, който привлича участници от всички сфери на живота: адвокати, бизнесмени, свещеници, полицаи, дори Мартин Гор и Дейв Гахан на Depeche Mode.

Резултатът е провокиращ размисъл, визуално завладяващ и идеално допълващ песента, за която Rolling Stone случайно написа, "думите имат начин да се забият в мозъка ви", а Pitchfork възхвалява като "зората на нова динамика".

От Дневник пък научаваме, че клипът е сниман не къде да е, а в България. Ако трябва да бъдем точни, край язовир "Студена", област Перник. А в голяма част от сцените участват и български актьори. Едно от открояващите се лица е това на Татяна Йолинска, която завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Ивайло Христов през 2021 г.

Друго от разпознаваемите лица в клипа е Симеон Германов, познат като Деди Мони, който е популярен музикант и изпълнител на софийската ъндърграунд сцена.