Малко повече от месец ни дели от премиерата на "Домът на дракона" - новият сериал на НВО, базиран на вселената на Джордж Р. Р. Мартин. Това обаче няма да накара феновете му да забравят, че все още чакат финалната част от епоса "Песен за огън и лед".

"Домът на дракона", HBO Max и тийзър на предстоящия сериал за предисторията на Game of Thrones

Борбата за власт в "Домът на дракона" ще бъде жестока

Да, дракони ще има

И ето че Мартин реши да хвърли малко светлина по въпроса за "Ветровете на зимата", както ще се казва шестата и последна част, която разплита Играта на тронове.

Снимка 439189

Източник: GettyImages

"Да, някои от нещата, които видяхте в Game of Thrones по НВО ще прочетете и във "Ветровете на зимата", макар и не съвсем същите... Голяма част от останалото ще бъде напълно различно", пише 73-годишният автор в блога си, където обикновено съобщава новините, свързани с него.

Разбира се, няма как Мартин да звучи по-неясно от това и явно сам знае това, защото дава нещо като пояснения. "Един от честите въпроси, които получавам е, дали "Песен за огън и лед" ще завърши по същия начин, по който завърши сериала. Един архитект може и да ви даде кратък и точен отговор, но аз съм по-скоро градинар, а не архитект. Историите ми се развиват и променят, докато ги пиша."

Не става въобще по-ясно, но ето и още няколко детайли от това, което Мартин е написал в блога си. "Основното, което искам да кажа е, че няма да издавам спойлери. Но не всички герои, които оцеляха до края на Game of Thrones, ще оцелеят във "Ветровете на зимата". И не всички, които умряха в сериала, ще умрат в книгата (E, някои ще умрат все пак. Повечето... Но не всички).

Премиерата на "Домът на дракона" е на 21 август по НВО Мах.