Април вече е тук, а с него и пролетта, покрай която възнамеряваме да се задържаме по-малко вкъщи. Което пък означава по-малко стриймване и по-често отскачане до киносалона. Ето какво може да гледаме там този месец.

"Въздушният"

Както подсказва името, във филма по някакъв начин е замесен Майкъл Джордан. Това всъщност е историята на легендарните обувки Nike Air и как Сони Вакаро успява да убеди баскетболиста да подпише договор с компанията. Самият Джордан дава благословията си за филма и дори "препоръчва" Виола Дейвис за ролята на майка му Долорес. В ролята на Вакаро ще видим Мат Деймън, Бен Афлек - освен режисьор на филма, е и Фил Найт. Участват още Джейсън Бейтмън, Крис Месина, Крис Тъкър.

От 7 април

"Супер Марио Bros.: Филмът"

Време беше и тази супер популярна игра да оживее на големия екран. А от кадрите и трейлъра виждаме, че го прави по възможно най-добрия начин. Прехвърляме се в Гъбеното кралство, където братята Марио и Луиджи се хвърлят в поредното си пъстро приключение. А за качеството му ни гарантират Illumination и Nintendo.

От 7 април

"Ренфийлд"

Никълъс Кейдж ни беше залипсвал и какъв по-добър образ, в който да го видим, освен като Дракула. Кейдж е безсмъртният граф в новата хорър комедия, в която пък Никълъс Холт е в ролята на изтерзания слуга на Дракула Ренфийлд. Векове наред той задоволява всяка ужасна прищявка на господаря си, но вече е решил да сложи край на това... И да започне нормален живот в съвременния свят. При подобен "шеф" обаче това не се оказва лесна задача.

От 14 април

"Красиво бедствие"

Аби и Травис учат в един колеж, но нямат нищо общо. Колекционер на дамски сърца през деня, през нощта той участва в нелегални боксови мачове, за да печели пари. Тя пък възнамерява да учи стабилно през първата си година в колежа, но приема облога на Травис: ако той загуби следващия си мач, няма да прави секс в продължение на месец, но, ако спечели, Аби трябва да се премести да живее с него в апартамента му за същото време. Ясно е, че се сещаме какво ще стане. Филмът е базиран на книгата на Джейми Макгуайър, а в главните роли са Дилън Спраус и Вирджиния Гарднър.

От 14 април

"Екзорсистът на Папата"

Колкото и невероятно да звучи, филмът на Юлиъс Ейвъри е базиран на истинската история на отец Габриеле Аморт, главен екзорсист във Ватикана. Историята започва, когато Аморт разследва странното поведение на едно момче, завладяно от демони, но открива конспирация, която държи в хватка Ватикана от няколко века. В ролята на отец Габриеле е Ръсел Кроу, италианската легенда Франко Неро е папата.

От 28 април