Всеки човек иска да намери мечтаната работа, на която да се отдава всеки ден в продължението на много години, знаейки, че това, което прави, му доставя удоволствие.

В днешно време обаче е почти невъзможно да прекараш целия си трудов стаж в една и съща компания, защото всичко е много динамично. Е, не и за Уолтър Ортман, който постави рекорд на Гинес за най-много години, прекарани в една фирма.

В момента Уолтър е на завидните 100 години, като трудовият му стаж е още по-впечатляващ - 84 години и девет дни към 6 януари, когато е отчетен и рекордът. Бразилецът започва да работи още на 15-годишна възраст в текстилната компания Industrias Renaux S.A., която днес е позната като ReneauxView.

Прави го, защото му се налага да помогне на родителите си финансово. Преди това обаче Уолтър, който е роден в малко градче в Санта Катарина, Бразилия, с голяма немска общност, се е отличавал в училище с отличната си памет и внимание към детайла, пишат от Guinness World Records.

Първоначално започва да работи като асистент по доставките, но много бързо бива повишен заради устрема си да учи още и да прави повече, отколкото се очаква от него. Не след дълго дори става успешен мениджър в екипа по продажби.

Според Уолтър, хубавото на това да имаш работа е, че ти дава някаква цел и рутина, която да следваш. За всички тези 84 години трудов стаж е научил нещо много важно за бизнеса. А именно, че винаги трябва да си в крак със случващото се и да се адаптираш към различните ситуации.

Професионалният съвет на Уолтър Ортман към всички е да намерят добра компания, за която да работят, в която да се чувстват мотивирани.