Дали отзвукът от шамара, който Крис Рок отнесе от Уил Смит, някога ще спре да витае из публичното пространство, само времето ще покаже. Но поне засега няма да е, защото целият свят продължава да се вълнува от случката.

Уил Смит, автобиографията му Will и и признанията му, че е искал да убие баща си Уилям

Кога и защо Уил Смит е искал да убие баща си

Нова порция откровения от страна на актьора

Но докато всички все още говорят за Уил Смит, ние можем да прочетем какво разказва за себе си актьорът в автобиографията си "Уил". В нея той е също толкова откровен, колкото е бил винаги досега. И преди е споделял, че отношенията с баща му, който е злоупотребявал с алкохола, са били проблемни.

"Уил" описва конкретни случки, оставили траен отпечатък в съзнанието му. Като тази когато баща му ударил толкова силно майка му в слепоочието, че тя е плюела кръв и е припаднала - момент от живота на актьора, който не го е формирал като никой друг.

Именно в този миг Уил се е почувствал сякаш предава майка си, защото не се изправил срещу баща си. "Винаги съм се смятал за страхливец", пише той. И разказва за израстването си от този момент нататък.

А книгата проследява целия му живот, отношенията със семейството и как от тревожното детство във Филаделфия стига до големите успехи.

Актьорът признава, че това, което всички познаваме като "Уил Смит" - рапър, унищожител на извънземни и световноизвестна кинозвезда, до голяма степен е един внимателно изграден и шлифован образ. Създава го не за друго, но за да скрие страхливеца в себе си.

Автобиографията "Уил" описва пътуването към себепознание на своя автор. В нея той разкрива истинската си същност и прави равносметка на всичко, което е спечелил, но и загубил заради волята си.

За написването на книгата помага и Марк Менсън. Неговата "Тънкото изкуство да не ти пука" е бестселър и този факт подсказва, че Смит определено е държал да разкаже вдъхновяващата си история по най-добрия начин.

А вече можем и да разберем как им се е получило сътрудничеството. Книгата съвсем скоро излезе и на български на пазара у нас.

Уил Смит, WILL и автобиографията на актьора, която ще излезе тази година

Уил Смит дава на феновете си това, което винаги са искали

Какво ни готви в края на годината

И повече от вероятно е дори и след като читателите отгърнат и последната ѝ страница, да продължат да говорят за Уил Смит. Повече обаче за личността му, а не толкова за гневния шамар.

"Уил", издателство Хермес, 29.95 лв., е вече в книжарниците