От доста време се говори за биографичния филм за Ейми Уайнхаус и най-после продуцентите пуснаха трейлър на Back to Black.

Мариса Абела, Back to Black, Сам Тейлър-Джонсън и първи поглед към актрисата в ролята на Ейми Уайнхаус

Филмът, който ще ни накара да заобичаме Ейми Уайнхаус (още повече)

Първи поглед към Мариса Абела като легендарната певица

Във филма главната роля - тази на Уайнхаус, е дадена на британската актриса Мариса Абела, като режисьор на Back to Black е Сам Тейлър-Джонсън ("50 нюанса сиво"). 

Биографичния филм ще ни покаже ранните години на Ейми Уайнхаус, когато е живяла в Лондон и е започнала да си проправя път към все по-голяма аудитория. Внимание ще бъде обърнато и на това как е създала и записала албума си Back to Black, който се превърна в тотален хит.

Филмът ще тръгне по кината във Великобритания и Ирландия през април, като през май ще бъде премиерата в САЩ. Back to Black е създаден с пълната подкрепа на The Amy Winehouse Estate, Universal Music Group и Sony Music Publishing, което означава, че във филма ще чуем повечето от големите хитове на изпълнителката.

За кратката си кариера Ейми Уайнхаус успя да продаде над 30 милиона записа в световен мащаб. Стремглавия ѝ успех обаче бе съпътстван с проблеми с различни зависимости и негативната страна на славата и медийният интерес.

Ейми Уайнхаус, Хийт Леджър, Мерилин Монро, Майкъл Джексън - известни личности, починали от свръхдоза

Знаменитости, починали от свръхдоза

Проклятието на 27-те години

Уайнхаус почина на 23 юли 2011 г. на 27-годишна възраст, като тогава властите обявиха като причина за смъртта ѝ е алкохолно отравяне.