Най-силният лимитиран сериал на НВО за тази година (според нашето скромно мнение) "Мер от Ийсттаун" приключи и загадката с убийството на тийнейджърката Ерин беше разрешена. Преди финалния епизод обаче самият Стивън Кинг реши да изложи теорията си кой според него е убиецът.

Следват спойлери за сюжета на "Мер от Ийсттаун" - ако все още не сте гледали сериала и възнамерявате да го направите, не четете по-нататък!

Макар много хора да бяха шокирани от развръзката, Кралят на ужаса изказа предположението си за виновника за престъплението ден преди излизането на финалния епизод. И се оказа прав. "Моето предположение за убиеца на Ерин в "Мер от Ийсттаун" е момчето Райън Рос".

Кинг написа това в официалния си профил в Twitter и скоро след това последваха реакции на читателите му. "Как така? Той е толкова добро момче", пише в един от коментарите, на което авторът на "То" отговаря: "Така е, но това дете таи гняв в себе си."

Друг негов последовател го пита дали това е само предположение или той знае как ще се развие сюжетът. "Просто теория. Може и да бъркам - случвало ми се е веднъж, мисля че през 1973 г." Освен че наистина се оказа прав, Стивън Кинг ни демонстрира и чувството си за хумор.