В края на 2018 г. Селма Блеър сподели с феновете си и света, че е диагностицирана с множествена склероза. През следващите години се бореше със заболяването и не се предаде нито за миг.

Оскар 2019: Селма Блеър с първа публична изява след диагнозата си

Оскар 2019: Селма Блеър с първа публична изява след диагнозата си

Актрисата дойде на церемонията с бастун

И поне за момента упоритостта и силният дух дават резултат, и се отплащат на актрисата. Пред журналисти на Television Critics Association Блеър споделя и нова информация относно здравословното си състояние.

Тя казва, че в момента заболяването се намира в ремисия и прогнозите на лекарите са обнадеждаващи. Селма Блеър казва, че след лечението със стволови клетки е изминала година, докато възпаленията и лезиите намалеят.

Но сега твърди, че няма образувани нови лезии и се чувства много по-добре. Тази информация относно състоянието ѝ идва около два месеца преди премиерата на документалния филм Introducing, Selma Blair. Той ще се завърти по избрани кина в САЩ от 15 октомври, а от 21 октомври ще бъде достъпен за стрийминг в Discovery+.

Във филма са включени кадри от началото на лечението на актрисата, като ще видим всички трудности, през които тя е преминала. Имало е моменти, в които ѝ е било трудно да ходи и дори да говори.

От трейлъра на Introducing, Selma Blair разбираме, че е имало момент, в който ѝ е било казано, че трябва да прави планове за смъртта си. Но за щастие тези мрачни прогнози са зад гърба на Селма Блеър.