Петък е и от сутринта сме в страхотно настроение. Дали защото навън вече се усеща пролетта, или пък защото ни предстоят почивни дни, не сме сигурни, но няма и голямо значение. Важното е, че имаме два дни да се видим с приятели, да си починем и да послушаме хубава музика. Да се надяваме, че скоро и на живо някъде по света. Докато това стане обаче, петъчно ще чуем малко нова музика.

Първата ни спирка са Scorpions. По време на пандемията групата се оттегли в студиото в родния им град Хановер в Германия, където се посветиха на създаването на нова музика. Благодарение на усиления им труд на 25 февруари ще можем да чуем новия им 20-и студиен албум, озаглавен Rock Believer. Scorpions обявиха и световно турне, което ще започне през март и ще продължи до юли.

Междувременно германците ни зарадваха с още едно ново парче, което носи заглавието "Shining of Your Soul".

Продължаваме с Foo Fighters, които пуснаха "March Of The Insane" - песен от саундтрака на предстоящия им филм на ужасите Studio 666. Фронтменът на Foo Fighters Дейв Грол винаги е бил откровен за любовта си към метала. През 2022 г. рок иконата изглежда прегръща тази страна на артистичността си още повече, с пускането на филм на ужасите Studio 666,  както и траш метъл албум към него.

Действието на филма се развива в обитавана от духове къща, в която членовете на бандата биват систематично избити, докато се опитват да записват новия си албум. В прожекцията се включват Дейв Грол, Тейлър Хоукинс, Нейт Мендел, Пар Смиър, Крис Шифлет и Рами Джафи.

От Америка се пренасяме в Канада, за да чуем какво има да ни каже Брайън Адамс. Канадецът пусна още един сингъл от предстоящия си албум So Happy It Hurts. който очакваме с нетърпение на 11 март. 

Този път това е "Welcome to Hollywood", който следва предишнитe "Kick Ass" (с участието на комика Джон Клийз), "On The Road" и "Never Gonna Rain".

След енергичното им изпълнение на Британските музикални награди миналата седмица, Ед Шийрън и Bring Me The Horizon издадоха студийна версия на "Bad Habits".

"Много добре ни се получи шоуто миналата седмица и мисля, че хората наистина ще харесат новата версия. Развълнуван съм да я представя", пише Ед Шийрън в своя Instagram.

Сбъдната мечта на музикантите Калин Вельов (барабани, вокал), Цветан Андреев (китара, вокал), Марияна Добрева (бас, вокал) и Михаил Шишков (пиано) е да интегрират театър в музиката си, а на актьора Филип Аврамов - да пее и свири в театъра. Артистичният сбор от желания намира израз в спектакъла "Бог Рок" и серия от авторски песни, с които проектът стартира и записите на първия си албум. 

"Чуваш ли ме" е първата авторска песен на музикалния проект "Бог Рок" и актьора Филип Аврамов.