Често арабският свят успява да ни изненада със своите традиции или с някои нови хрумки, които ние приемаме с известно недоумение. 

Саудитска Арабия, Амаала и летището, което прилича на мираж в пустинята

Летището, което е като мираж в пустинята

Част от луксозния проект Амаала на Саудитска Арабия

От две-три години достояние на целия свят стана актуалната в Саудитска Арабия тенденция камили да участват в конкурси за красота, където се разиграват хиляди и дори милиони, заложени на едно или друго животно.

Дотук нищо толкова необичайно. Но за да участват в ежегодното състезание King Abdulaziz Camel Festival, на което се оценява външния им вид, животните често се подлагат на козметични интервенции, за да имат по-голям шанс да спечелят награда. Най-често това е инжектиране на ботокс в ноздрите и устните, за да имат перфектни устни и носове без бръчки.

Снимка 543749

Източник: iStock

Тази година изданието е шесто подред, а регистрираните за участие в него камили са 558 хиляди. Това отново предизвика вълна от недоволство сред природозащитните, които твърдят, че инжектирането на разтвори на животните е противозаконно и може да има сериозни последствия за тяхното здраве.

Организаторите на събитието отново обещаха да следят стриктно за спазване на изискванията по камилите, които участват в напредварата, да няма допълнителни подобрения.

Снимка 543751

Източник: iStock

Ако някое животно събуди подозрения, то може да се установи с ултразвуково изследване дали има инжектиран ботокс. А ако е така, собственикът му се наказва. Освен това тази година ще се осигурят и ветеринарни лекари, които да дават насоки за правилното отглеждане на животните, предава Guf News.