Дели ни около месец от началото на учебната година, но дори да не сме ученици, това означава, че от лятото не остава още много. За щастие има начини да заредим солидна доза лятно настроение.

За това ще ни помогнат пет нови песни, които чухме тази седмица.

Започваме с прелестната Росалия, която май отдавна не си е давала почивка покрай излизането на последния й албум Motomami. От него е съвсем пресният и много ваканционен сингъл "Despecha".

Продължаваме с другата дама с ново парче от последните дни - Джеси Уеър. От нея очакваме диско ритми и тя отново не ни разочарова.

Съвсем неплавен преход ни хвърля в различни води - тези на пънк рока на Pixies. Групата не е издавала нова музика от 2019 г., затова и албумът им Doggerel, който излиза през септември, се очаква с голям интерес. От него е "Vault of Heaven".

Продължаваме с Маркъс Мъмфорд от Mumford & Sons, който готви първия си соло албум Self-Titled за септември. "Grace" e вторият сингъл от него.

За финал сме оставили доста любимите ни Kasabian. Днес излиза новият им албум The Alchemist's Euphoria - седмият им поред и първи без участието на вокала Том Мейган, който беше "уволнен" от групата през 2020 г. заради домашно насилие спрямо тогавашната му партньорка. Не можем да не признаем, че липсата му е осезаема...