Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. А за тях често дори небето не е граница.

И поредното доказателство за това е Ричард Гариът - космически и морски изследовател, известен със своите приключения и научни открития. Страстта по тях идва от покойния му баща, който е астронавт в НАСА.

А Гариът вече може да се похвали с едно уникално постижение - той стана първият човек, който е бил на Северния и на Южния полюс, в Международната космическа станция и в най-дълбоката точка на планетата - Марианската падина.

11 хиляди метра над морското равнище - това е по-дълбоко с няколко хиляди метра, отколкото Еверест се извисява над земята.

На Гариът са му необходими около четири часа, за да стигне до най-дълбоката точка на Тихия океан и изобщо. Това се случва в началото на месеца, което го прави едва 14-я човек, достигнал до това ниво, предава Reuters.

Ванеса О'Брайън, връх Еверест, Марианската падина и жената, покорила най-високата и най-ниската точка на света

Жената, покорила най-високата и най-ниската точка на света

Когато живееш за приключенията

Авантюристът пътува с малък кораб, проектиран да издържа на огромното налягане на тези дълбочини. Той има за цел и да събере геоложки, водни и морски проби за изследвания. Освен това, Гариът се занимава с разработване на компютърни игри.