Първата мартенска музикална селекция за тази година започваме с една от любимите ни американски банди, които зарадваха всичките си фенове с нова музика. Преди месец Red Hot Chili Peppers представиха новата си песен "Black Summer" и обявиха заглавието на своя следващ албум Unlimited Love, който излиза на 1 април (не на шега). А сега идва ред на още едно ново парче, озаглавено "Poster Child".

"Единствената ни цел е да се изгубим в музиката. Копнеем да носим светлина в света, да издигаме, свързваме и събираме хората заедно. Всяка една от песните в новия албум е един аспект от нас, отразяващ нашия поглед към Вселената. Това е мисията на нашия живот и работихме здраво, за да направим най-добрия албум, който можахме", споделят от бандата, а ние сме сигурни, че ще бъде страхотен - точно както всеки един от останалите им 11 до момента.

Оставаме в САЩ, за да отдадем заслужено внимание на друг наш любимец - Джак Уайт. През октомври Джак сподели първия си нов солов сингъл за последните три години, озаглавен "Taking Me Back".

Месец по-късно той обяви, че предстои да чуем не един, а цели два нови албума през 2022 г. Първият от тях, озаглавен Fear Of The Dawn излиза на 8 април. А вторият - Entering Heaven Alive на 22 юли. Вече чухме и едноименната песен от първия, която очаквахме с нетърпение. Сега е ред на трети нов сингъл, озаглавен "Hi-De-Ho".

Продължаваме с Камила Кабейо и Ед Шийрън, които зарадваха многобройните си фенове с нова съвместна песен, озаглавена "Bam Bam". Тя се появи във всички музикални стрийминг платформи преди броени часове. Камила Кабейо и Ед Шийран си сътрудничиха за парчето "South of the Border", което е част от албума Collaborations Project на Шийран от 2019 г. 

"Два факта: днес е рожденият ми ден е и този албум е цялото ми шибано сърце", написа навръх рождения си ден на трети март Камила Кабейо в Instagram, с което обяви, че ще издаде своя трети студиен албум Familia на 8 април. 

Оставаме на поп вълна, за да чуем Чарли Екс Си Екс, която пусна новия си сингъл "Baby", придружен от впечатляващо видео. "Baby" е една от първите песни, които Чарли е написала за албума и е една от нейните фаворити от траклиста, пишат от Billboard.

Нетърпеливо очаквания пети албум на певицата е озаглавен CRASH и излиза на 18 март. Чарли започва турне в Северна Америка, последвано от турне в Обединеното кралство и Европа. 

Завършваме с едно българско предложение, което идва от Lyrra. Lyrra е един от най-младите гласове в "Мистерията на българските гласове". След излизането на първия ѝ самостоятелен сингъл "Believe", певицата продължава своя етно-хаус стил с още едно ново парче, придружено с видео, заснето на жп гарата в малкото петричко село Генерал Тодоров.

"Мястото е наистина магично. Може би, защото съвсем наблизо се намира местността Рупите, не знам. Но е факт, че всичко около снимките ни се случваше с лекота", споделя Lyrra. "My heart Is Beating" е първи сингъл от предстоящия албум на Lyrra, по който тя ще работи с талантливия продуцент Tony Wolf.