Доминик Дейвис и нейният партньор поддържат общ профил в Instagram, който има над 547 хиляди последователи. Ако разгледаме публикациите, ще видим най-вече очарователни снимки на Дейвис и двете ѝ дъщери, с весели надписи за ежедневния им живот.

По време на неотдавнашна ваканция през 2018 г. в Малайзия обаче семейството участва в почистване на плажа. След като откриват колко огромно е количеството на събраните отпадъци, решават, че е време да направят нещо.

Дейвис създава възхитително "същество" (костенурка) изцяло от боклука, който са почистили, и го публикува с хаштаг #ProjectLitterCritter.

Така Доминик Дейвис започва да използва своята социална платформа за повишаване на осведомеността от проблемите с боклука, като насърчава своите последователи да създават собствени създания от отпадъци и да ги споделят в Instagram.

Дейвис се надява, че проектът Project Litter Critter ще помогне на последователите ѝ да видят, че отпадъците са проблем, който засяга всички нас.

"Проектът има за цел да насърчи съвместната работа и проучването на нашата креативност за решаване на проблем, който струва много скъпо на планетата ни", споделя Дейвис пред Insider.

При търсене с хаштаг #ProjectLitterCritter в Instagram вече могат да се видят страхотни творби от боклуци на много други хора по света, които следват примера на Доминик Дейвис.