Кралските семейства винаги са били обект на голям интерес както от страна на медиите, така и на хората. А в Европа те са не едно и две. Докато някои от тях имат представителни, а не ръководни функции, като британското, то в други кралете имат голяма власт в ръцете си.

А в тези кралски семейства растат и едни принцеси, които след години ще станат кралици и континентът ще бъде в техните ръце. Ето кои са бъдещите пет носителки на корони, за които скоро всички ще говорят.

Принцеса Леонор (Испания)

15-годишната девойка е дясната ръка на своя баща, испанският крал Фелипе. Още от най-ранна възраст той я подготвя за живота в служба на народа, който я очаква. В момента тя носи титлата принцеса на Астурия, но един ден ще наследи трона.

Снимка 521595

Източник: GettyImages

В последните няколко години виждаме Леонор все по-често на публични събития в компанията на своите родители. Тя знае пет езика и има изключително голямо желание да се включва дейно в кралските ангажименти.

Първата си публична реч държи едва 13-годишна, а на следващата година има реч на четири различни езика. Младата принцеса ще развива полиглотските си умения в Атлантическия колеж в Уелс.

Снимка 521597

Източник: GettyImages

Освен интелекта на баща си, Леонор е наследила и красотата и стила на своята майка - кралица Летисия. И двете печелят симпатиите ни с изискани и изчистени тоалети, лъхащи на елегантност. Леонор има по-малка сестра София, която е втора поред за наследяване на трона.

Принцеса Елизабет (Белгия)

Когато 19-годишната девойка наследи трона, тя ще стане първата белгийска кралица по рождение. Дотогава е херцогиня на Брабант. Най-голямата дъщеря на крал Филип и кралица Матилда отдавна е започнала подготовката си за важния пост, който ще й бъде отреден.

Снимка 521604

Източник: GettyImages

Миналата година Елизабет завърши бакалавърската си степен в Атлантическия колеж в Уелс, след което се записа в Кралската военна академия в Брюксел - образование, което със сигурност ще й помогне за задълженията на кралица.

Принцесата е пълнолетна от септември 2019 г., което значи, че във всеки момент може да наследи короната, без да й бъде назначаван заместник-регент. А на рождения си ден тя заяви, че страната може да разчита на нея. Кралят пък й връчи ордена на Леополд - най-стария рицарски орден в Белгия.

Снимка 521603

Източник: GettyImages

Принцеса Амалия (Нидерландия)

Цялото име на 17-годишната наследница на трона е Катарина-Амалия Бийтрикс Кармен Виктория. Тя е най-голямата дъщеря на крал Вилем-Александър и кралица Максима. Нейните родители са взели решението до навършването й на пълнолетие да не бъде център на вниманието и да не поема кралски ангажименти.

В момента Амалия е ученичка в Christelijk Gymnasium Sorghvliet в Хага, а според информация в медиите, е обект на тормоз заради външния си вид. Явно затова и майка й и баща й се опитват да я защитят максимално, но в даден момент ще трябва да излезе на светло и да приеме съдбата, с която е родена.

Снимка 521612

Източник: GettyImages

Принцеса Ингрид Александра (Норвегия)

17-годишната девойка е дъщеря на престолонаследника принц Хокон, единствен син на краля на Норвегия Харалд V, което я прави втори, но сигурен наследник на престола.

Родителите й правят избора да й осигурят максимално нормално детство, затова и не ходи в по-специално училище от връстниците си. Освен това, тя се придвижва пеша, а не с лъскав автомобил и шофьор. По този начин има възможност да създава приятелства и щастливи спомени.

Снимка 521614

Източник: GettyImages

Ингрид Александра има и много хобита - да кара ски или сърф, както и да тренира бокс. Тя рядко взима участия в официални събития, но един ден ще стане първата жена монарх начело на Норвегия от времето на кралица Маргарет (1380-1412 г.), предава Daily Mail.

Принцеса Естел (Швеция)

Тя е най-младата сред бъдещите кралици на Европа - едва на девет години. Тя е втора за наследяване на короната след баща си принц Даниел. Има брат на пет години. В момента учи в Стокхолм, а първия си кралски ангажимент имаше едва на две години.

Снимка 521615

Източник: GettyImages

Естел е първата жена в историята на Швеция, родена с правото да наследи короната, което не може да й бъде отнето от последващото раждане на мъжка рожба в семейството.