Като член на историческото кралско семейство с блестяща кариера в областта на финансите и известен със своите звездни събития, които организира, принц Венцеслав от Лихтенщайн има какво да предложи на своя потенциален партньор. Въпреки това 47-годишният принц продължава да търси "единствената". 

Принц Луис, кралица Елизабет II и какво си казаха по време на Парада на знамената

Принц Луис - новата звезда на кралското семейство

Защо всички обожават най-малкия син на Уилям и Кейт

Венцеслав, син на частния банкер принц Филип от Лихтенщайн и племенник на управляващия принц Ханс-Адам II, никога не се е женил и не е имал деца, за разлика от своите братя Александър и Рудолф.

Последната публична връзка на принца, който живее в Лондон, беше преди почти 20 години, когато той излизаше три години със зашеметяващия "ангел" на Victoria's Secret Адриана Лима. 

Двойката се среща между 2003 и 2006 г. и бързо заема както своето място в социалната сцена в Ню Йорк, така и това на страниците на клюкарските списания. Страстно влюбени Венцеслав и Адриана често бяха снимани да се целуват и прегръщат на публични места.

През десетилетията оттогава той беше заснеман често с различни и известни жени, включително моделът от Sports Illustrated Барбара Палвин, но като че ли никоя от връзките му не стана сериозна.

И изглежда, че трайната любов за него си остава все така неуловима. И докато принцът продължава да търси своята любов, да видим малко информация за корените му.

Основано преди повече от 300 години, княжество Лихтенщайн е най-малката европейска нация. Всички живи членове са потомци на нейния основател, принц Йохан I, който е бил приет в Рейнската конфедерация през 1806 г. от Наполеон, като тогава са поставени и основите на суверенитета.

Въпросът за суверенитета остава важен за нацията, която има население от едва 38 137 души и се простира само на 160 квадратни километра площ. 

Управляващият принц Ханс-Адам II е особено отдаден на независимата външна политика на Лихтенщайн. Под негово ръководство Лихтенщайн се присъединява към Организацията на обединените нации (ООН) през 1990 г. и към Европейското икономическо пространство (ЕИП) през 1995 г.

 Ханс-Адам II

Източник: GettyImages

Ханс-Адам II

Ханс-Адам II има трима сина и една дъщеря. Най-големият принц Алоис, на 54 години, е наследник на трона на Лихтенщайн.

Като втори син на управляващия принц, Филип, бащата на Венцеслав, трябва да изкова собствения си път в живота.

Учи в университета в Бон и университета в Базел, преди да се присъедини към борда на директорите на LGT Group - институция за частно банкиране и група за управление на активи, собственост на Княжество Лихтенщайн. Той е председател на групата от 2001 г., която има 3000 служители.

Филип се жени за белгийската аристократка Изабел де Л'Арбре де Маландер през 1971 г., от която има три деца - Александър, Рудолф и Венцеслав.

Принц Александър се жени за Астрид Барбара Кол през 2003 г. и двамата имат една дъщеря. Междувременно принц Рудолф има две дъщери и един син със съпругата си Илхан Тилсим Танберк, която е родом от Турция.

За разлика от братята си, Венцеслав, който вече е на 47 години, не може да се похвали със семейство. Той обаче има успешна кариера. Следвайки стъпките на баща си във финансите, завършва парижкия университет Пари-Дофин.

Започва кариера в областта на финансите, работейки в отдела за дялово участие на Goldman Sachs, преди да се премести в американския конгломерат General Electric в отдела за сливания и придобивания на фирмата. По-късно се премества в консултантската дейност по корпоративни финанси.

През 2016 г. е назначен за главен изпълнителен директор на лондонския фонд мениджър Dalton Strategic Partnership. Напуска компанията през февруари 2021 г.

Въпреки че Венцеслав предпочита да не излага на показ личния си живот - акаунтът му в Instagram е частен и има само шепа последователи - принцът продължава да се появява на кралски сватби и благотворителни събития.

Принц Андрю, Орденът на жартиерата и ще се появи ли той на официалното събитие

Ще излезе ли принц Андрю от сянката на семейството

Средният син на Елизабет ще участва в тържествено събитие

През годините е забелязван да присъства на събитие за набиране на средства в Лувъра, да купонясва на частно парти във Версайския дворец и да разговаря с Том Круз и Кейти Холмс на афтърпартито след Оскарите на Vanity Fair през 2007 г.

В края на 2021 г. Венцеслав беше забелязан с нова жена до себе си на поредното благотворително събитие, припомнят от Daily Mail. Тъй като принцът не беше засичан с въпросната дама след това, по всико личи, че връзката им е приключила и Венцеслав продължава да търси своята принцеса.